Single Sas #11: ‘Ik typ de meest beschamende vraag die ik ooit heb gesteld’

Columns Saskia 30 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2), en is ze klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

Confession time

“Confession time. Ik ben bang om afgewezen te worden. Zo, het is eruit. Wanneer ik mijn Tinderprofiel open, kan ik zuchten en klagen dat er geen leuke mannen rondlopen, maar met een overvloed van knappe vrijgezelle mannen in Amsterdam weet ik dat ik me aanstel. Er zijn wel leuke mannen. Ik ben gewoon te bang om me open te stellen.

Daar moet verandering in komen. Dus spreek ik mezelf moed in en open mijn notities op mijn telefoon. Met Toob in mijn gedachten typ ik wel drie keer een nieuw berichtje. De één is te serieus. De ander te kinderachtig. Hoe stuur je iemand nu een leuk spontaan berichtje zonder wanhopig over te komen? Hoeveel smileys zijn té veel? Kunnen gifjes tegenwoordig nog, of is dat toch echt passé?

Net wanneer ik het wil opgeven, gaat de deurbel. Daar staat m’n buurmeisje met een verkeerd afgeleverd DHL pakketje in haar hand. Kauwgompje in haar mond. Naveltruitje. Een compleet nieuw kapsel. Piercing in haar neus. ‘Heb je een nieuwe look?’, vraag ik verbaasd. ‘Ja, voor m’n hot girl summer‘, zegt Pip enthousiast en ze duwt het pakketje in mijn handen. Waarschijnlijk keek ik heel verbaasd, want Pip rolt met d’r ogen en legt uit dat haar vriend er vandoor is gegaan met een ander, en zij weer on the market is, zoals zij dat beschrijft. ‘En daar hoort deze nieuwe look bij?’ ‘Ja, je weet wel. Een glow-up. Een new me. Voor m’n hot girl summer. Zou jij ook moeten doen, jij bent toch ook weer vrijgezel?’ Stomverbaasd kijk ik haar aan. ‘Kom op Sassie, je weet toch wel wat ik bedoel. Zó oud ben je toch nog niet?’

Hot girl summer

Ik lach het snel weg, en zeg dat ik natuurlijk wel begrijp wat ze bedoelt. Wanneer ik de deur achter me dichttrek loop ik naar mijn laptop, en typ de meest beschamende vraag die ik Google ooit heb gesteld: ‘Wat is een hot girl summer?’ Na even zoeken beland ik op een YouTube kanaal van een veel te hippe jonge Californische blondine die met haar sixpack en hippe kapsel uitlegt hoe zij haar glow weer terug heeft gekregen. Hoewel een inner stemmetje me toespreekt dat dit veel te oppervlakkig is, blijft het idee de hele ochtend in mijn hoofd hangen. Wanneer mijn kinderen een middagdutje doen pak ik mijn creditcard erbij en open Asos. Ik bestel topjes waarvan mijn moeder zou zeggen dat ze te kort zijn, en rokjes die ik nooit naar kantoor kan dragen.

Dan bel ik m’n kapster en vraagt of ze langs wil komen. ‘Gewoon het gebruikelijke: alleen de puntjes eraf?’ ‘Nee, we gaan voor een compleet nieuwe look’, app ik terug en stuur een foto van mijn inspiratie. De volgende dag staat ze voor met een grote tas voor de deur. Nu is er geen weg meer terug denk ik, en neem plaats op de keukenstoel. Een paar uur later kijk ik tevreden naar het resultaat. Er is zeker tien centimeter af, de plukjes van mijn pony vallen precies goed en hoewel het blond wel érg licht is, voel ik me tien jaar jonger. ‘Laat die hot girl summer maar komen!’, app ik Pip met een selfie en voel me voor het eerst sinds mijn scheiding weer écht sexy. Tot mijn dochter de kamer binnen komt en van schrik begint te huilen. Ze wijst naar mijn haren: ‘Waarom, mama?’ Tja… hoe leg ik een vierjarige uit wat een hot girl summer is, als ik het zelf nog maar half begrijp?”

Single Sas #10: ‘In één handige beweging wipt hij me op z’n rug’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen