Demi de Boer
Demi de Boer Kinderen 30 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Afstrepen maar! 15x ideeën voor de bucketlist van jou en je peuter

De zomervakantie staat om de hoek, maar hoe ga jij je peuter deze weken vermaken? Wij hebben de oplossing, namelijk een zomer bucketlist voor je peuter. Maak aan het begin van de vakantie een lijstje met dingen die jullie écht willen doen deze zomer en streep deze elke keer af. Dit zorgt gegarandeerd voor mooie herinneringen en misschien ontwikkelen jullie ondertussen wel een nieuwe hobby.

Op zoek naar een zomer vol leuke, simpele en goedkope activiteiten om met je peuter te doen? Dan voldoet deze bucketlist aan alle eisen.

Bucketlist voor je peuter

Deze vijftien dingen kunnen jij en je peuter deze zomer misschien wel van jullie bucketlist afstrepen.

1. Naar het strand

Warm weer, zandkastelen en waterpret. Do we need to say more? 

2. Dansfeestje

Zet de favoriete liedjes van je peuter op, doe gek en dans erop los. Of je nou wel of niet van dansen houdt, van muziek worden veel mensen vrolijk. Waarschijnlijk zal je peuter het fantastisch vinden, dus waar wacht je op?

3. Maak een modderkeuken

Bewaar de oude potten en pannen, zodat je peuter zijn fantasie de vrije loop kan laten gaan in zijn modderkeuken. Niks is leuker dan vies worden, tenminste dat vinden de meeste kinderen. Daarbij is modder goed voor het imuunsysteem. Als je echt wilt uitpakken als ouder, kun je een Pinterest-zoektocht starten voor de leukste modderkeukens.

4. Ga sterren kijken in de avond

Kijk samen met je peuter naar de sterren, praat over de twinkelende hemel en de planeten. Jullie avond kan niet meer stuk.

5. Eendjes voeren

Wie vond dit vroeger nou niet leuk? Kinderen zijn al snel tevreden met simpele acitiviteiten zoals deze. Neem wat maïs, erwten of haver mee en voer samen met je peuter de hongerige eendjes. Ik hoor je denken, en dat oude brood dan? Nou, te veel brood kan erg slecht zijn voor eenden. Hier zitten namelijk te weinig voedingsstoffen in, waardoor ze snel ziek worden. Dat brood kun je dus beter thuis laten.

6. Boswandeling

Tijdens een boswandeling kan je peuter lekker uitrazen in de natuur. Jullie kunnen ook opzoek naar dieren, paddestoelen en de mooiste bladeren tijdens jullie boswandeling. En heb je een hond? Dan kun je dat gelijk combineren.

7. Verkleden

Speel een middagje als prinses, piraat of brandweerman. Niks is te gek, tijdens een goed verkleedfeestje.

8. Een kijkdoos

Ga je voor een kijkdoos in een strand-thema? Laat je peuter dan de mooiste schelpen zoeken, neem een potje zand mee en knutsel jullie mini-strand in elkaar. Dit kan natuurlijk ook met dingen die jullie in het bos hebben gevonden.

9. Met ballen spelen

Het klinkt misschien heel simpel, maar ballen komen in alle vormen en maten. Daarbij kun je er eindeloos veel spelletjes mee doen, van naar elkaar over rollen tot het gooien door een hoepel. Je peuter zal niet snel uitgekeken zijn op een bal, daarom is deze onmisbaar op jullie bucketlist.

10. Slingers

Maak de leukste kettingen of slingers van macaroni, wc-rollen of kralen. Pak de verfspullen en een touw erbij en knutselen maar!

11. Spelen met water

Naast dat het erg verkoelend is in de zomer, zorgt dit ook voor eindeloos plezier. Tijd om een zwembadje aan te schaffen voor jouw peuter, want peuters vinden water fascinerend en hier lees je waarom.

12. Vliegtuigen spotten

Houd je peuter van vliegtuigen? Ga dan samen op het gras liggen en bewonder samen de vliegtuigen die over jullie heen vliegen. Dit is natuurlijk makkelijker als je in de buurt van een vliegveld woont, anders wordt jullie geduld wel heel erg op de proef gesteld.

13. Maak een rammelaar van een flesje

Verzamel samen met je kind kleine steentjes in het bos of gebruik knoopjes en kralen om het lege waterflesje te vullen… rammelen maar! Waarschijnlijk staat dit iets minder op jouw bucketlist dan op die van je peuter. Je kunt er altijd nog voor kiezen om het flesje mee te geven naar opa en oma, bij hun mag toch altijd alles?

14. Maak een kasteel of tent

Dit kun je zo gek maken, als je zelf wilt. Maak een kasteel door toiletrollen, blokken of dozen op te stapelen, het opruimen ervan is een zorg voor later. Dat geldt ook voor de tafel die omgebouwd is tot tent. Have fun!

15. Zelf ijsjes maken én opeten

Maak samen met je peuter ijsjes van fruit, sap en yoghurt. Een paar uurtjes geduld en smullen maar!

Staat jouw wens erbij? Deze dingen heeft iedereen op z’n bucketlist staan

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme