Onderzoek: zo vaak googelen nieuwe ouders op babyvragen

Ouderschap Lise Steegmans 30 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Van luieruitslag en inbakeren tot spenen en kunstvoeding. Nieuwe ouders googelen zo ongeveer alles tijdens het eerste levensjaar van hun baby. Hoeveel babyvragen stellen zij per dag aan Google?

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat nieuwe ouders gemiddeld zes babyvragen per dag googelen.

Nieuwe ouders met babyvragen naar Google

Een co-ouderschap met Google, dat klinkt voor veel nieuwe ouders zo gek nog niet. Vooral niet omdat de meeste nieuwe ouders de zoekmachine een stuk vaker raadplegen dan in een pre-kids tijdperk. Want zeg nou zelf, wie had gedacht dat je ooit zou zoeken op zoekwoorden als ‘poep baby dun geel’?

Uit een onderzoek onder 2.000 ouders met kinderen onder twee jaar blijkt dat nieuwe ouders gemiddeld zes keer per dag babyvragen op Google stellen. Dat komt neer op 2.190 Google-vragen over baby’s in dat eerste jaar. En ehm, mijn zoon Frits vierde vorige week zijn eerste verjaardag. Ik kan je zeggen: mijn persoonlijke gemiddelde ligt hoger.

Vraag en antwoord

Uit het onderzoek blijkt ook naar welke antwoorden ouders op zoek zijn. De meeste babyvragen op Google gaan over welke babyproducten worden aanbevolen door experts (43%) en hoe luieruitslag behandeld moet worden (ook 43%). Ouders zoeken ook antwoorden voor het voeden van hun baby (40%), waarom de baby huilt (38%) en waarom de baby niet slaapt (37%).

Kleine mysteries

Baby’s zijn eigenlijk gewoon kleine mysteries die de wereld van hun ouders (volledig) in beslag nemen. Zo geeft 38 procent van de ondervraagde ouders toe dat ze verrast zijn door hoe weinig ze eigenlijk weten over de zorg voor een pasgeborene tijdens dat eerste levensjaar. Nog meer cijfers uit dat bijzondere jaar: de gemiddelde ouder houdt haar pasgeborene 1.600 uren vast en heeft 77 slapeloze nachten. Geen wonder dat je het zelf allemaal niet meer zo goed weet.

Grootste prestatie

Hoewel het eerste jaar van het ouderschap moeilijk kan zijn, beschouwde tweederde van de ondervraagden het ouderschap als hun grootste prestatie in het leven. Ouders genoten vooral van rituelen met hun baby’s, zoals ze insmeren met lotion (42%), ze vasthouden (39%) en een foto nemen (38%).

Terugkijkend zou bijna de helft van de ouders (47%) tegen zichzelf willen zeggen dat ze het beter deden dan ze zich realiseerden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme