Single Sas #17: ‘Eindelijk raakte zijn lippen de mijne’

Columns Saskia 18 jul 2022
Leestijd: 5 minuten

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2), en is ze klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

Afgelopen week was chaos. Alles wat er mis kon gaan, ging mis. Mijn jongste was ziek, mijn fiets ging kapot en mijn wasmachine had het begeven. Daarbij had ik een belangrijke opdracht op mijn werk én moest ik mijn nieuwe collega inwerken. Veel tijd om over de date met mijn buurman na te denken was er dus gelukkig niet.

Hoewel ik normaal altijd blijf hangen op de vrijmibo op kantoor, was ik afgelopen vrijdag als eerste weg. Onderweg naar huis kreeg ik een appje van mijn buurman: ‘Hey mooierd, hoe was je weekje? Om half 8 bij café Heuvel?’ Ik kreeg meteen kriebeltjes en stuurde een bevestiging: ‘Ja top, dat is toch het cafeetje bij ons om de hoek?’ Heerlijk, zo’n man die het initiatief neemt.

Terwijl ik onder de douche stond bedacht ik me pas dat ik deze man eigenlijk helemaal niet kende. Hij woont naast me, en hij bestelt zijn kleding online. Meer wist ik niet. Ik had geen idee waar we het over moesten hebben, en twijfelde opeens aan het hele idee. Toch zette ik mijn verstand op nul en trok de deur achter me dicht.

Ik voelde zijn brede borst tegen me aan

Daar zat hij dan, achterover leunend op een stoeltje. Hij droeg een zonnebril en de eerste knoopjes van zijn linnen overhemd waren open. Ik kreeg meteen kriebeltjes. Doe ff cool, sprak ik mezelf toe terwijl ik langs de andere tafeltjes liep. Vlak voor ik bij zijn tafeltje kwam hield een man me aan. ‘Schat mag ik je even complimenteren? Wat zie jij er bloedmooi uit!’ Ik werd natuurlijk vuurrood en lachte onhandig terwijl ik hem bedankte. ‘Hij heeft gelijk Sas, je ziet er goed uit’, zei hij toen ik voor hem stond en hem een knuffel gaf. Ik voelde zijn brede borst tegen me aan en werd licht in mijn hoofd van zijn geurtje. Hij was langer dan ik had gedacht, wat hem nóg aantrekkelijker maakte.

We bestelden een wijntje en het gesprek vloeide lekker. Ik voelde me meteen op mijn gemak. Iets té erg op mijn gemak want voor ik het wist vertelde ik mijn meest beschamende verhalen. Ook hij deelde veel. Hij vertelde over zijn agency en vertelde dat hij in de muziek zat. Dat hij succesvol was werd al snel duidelijk toen de serveerster ons tweede wijntje kwam brengen. ‘Sorry dat ik stoor maar ik moet het toch echt kwijt. Jouw laatste album is zo goed!’ zei het jonge meisje opgetogen.

Een theetje bij hem thuis

Na ons derde wijntje liep weer iemand voorbij die hem herkende en eop de foto wilde. Hij poseerde even en bestelde snel de rekening. Terwijl we naar huis liepen vroeg hij of ik nog een theetje wilde doen om even op te warmen. Omdat ik ondertussen stond te rillen op mijn benen nam ik dankbaar dat aanbod aan en volgde hem naar boven.

Daar gaf hij me een dikke knuffel. Hij kuste me op mijn voorhoofd en zei dat hij dat al heel de avond wilde doen. Mijn gezicht was zo dichtbij dat ik zijn adem voelde. Ik zag dat hij naar mijn lippen keek en ik voelde een opwinding in mijn buik. De spanning hing in de lucht. Kus me, dacht ik. Maar hij kuste me niet. Hij liep naar de keuken en zette het water op voor de thee.

Daarna volgde nog een thee. En nog eentje. Ik lag met mijn hoofd op zijn schoot terwijl hij met zijn handen door mijn haren streelde. We kletsten uren achter elkaar. Hij over zijn jeugd, zijn werk, zijn laatste album, zijn verleden. Ik over mijn scheiding, over mijn kinderen, over mijn werk, mijn toekomstdromen.

Eindelijk raakte zijn lippen de mijne

Zijn hand gleed ondertussen van mijn haren naar mijn nek, mijn oren, terug naar mijn nek, sleutelbeen, randje van mijn bh. Ik keek hem aan terwijl ik op zijn schoot lag. Hij boog voorover en zijn lok viel naar voren. Met zijn duim duwde hij zachtjes mijn onderlip omlaag, hij leunde voorover en eindelijk raakte zijn lippen de mijne. Zijn dikke lippen streelde mijn onderlip en hij beet er even zachtjes op. Mijn hand door zijn haren, zijn warme hand in mijn lies. Ik ging nu bij hem op schoot zitten en met zijn handen bewoog hij een tikkeltje dominant mijn heupen.

Opeens werden we onderbroken door het geluid van mijn telefoon. Ik wilde het negeren, maar sinds ik moeder ben heb ik mezelf aangeleerd altijd op te nemen. Het was mijn ex. ‘Deze moet ik opnemen’, zei ik met een schorre stem, en ik besefte hoe lang ik mijn stem niet gebruikt had. Mijn ex vertelde me dat Loua al een uur heel hard lag te huilen met intense buikpijn en dat hij toch maar even langs het ziekenhuis wilde gaan. Hij vertelde me dat Loua ontroostbaar was en dat ze maar bleef roepen dat ze haar mama wilde zien. ‘Ik kom eraan.’

Zo behandel je een dame niet

Even dacht ik om bij mijn buurman te blijven, maar toen ik aan het huilende gezicht van mijn dochter dacht ik moest ik wel gaan. ‘Fuck’, zei m’n buurman toen ik ophing. ‘Iets met je dochter?’ Ik knikte en voelde tranen opkomen. ‘Ik bestel een Uber, welk ziekenhuis moet je zijn?’ En zo stond ik twee minuten later met mijn bh half los, mijn haren door de war en broeksknoop open aan de straat. Mijn buurman stond in de deuropening en wachtte tot de auto er was. Snel gaf ik hem een kus en stapte in. De chauffeur keek hem afkeurend aan, opende zijn raam en sprak hem boos toe: ‘Wat een lafaard om haar op dit tijdstip naar huis te sturen. Zo behandel je een dame niet!’ en weg was hij, mijn buurman stomverbaasd achter latend.

Single Sas #16: ‘Waarom beland ik toch steeds in deze situaties?!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen