Waarom het helemaal niet erg is als je geen slaapkamer hebt voor je baby

Zwanger Gina Koninkx 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Je hoort het zo vaak: we willen eerst trouwen of een huis kopen en daarna pas kinderen. Als er één ding is wat je in ieder geval niet (helemaal) kan plannen is dat de komst van een baby. Natuurlijk is het fijn om het gevoel te hebben dat je klaar bent voor de komst van een kleintje, maar dat valt of staat niet met het kopen (of huren) van een – vaak groter – huis. Geen babykamer hebben is namelijk echt geen probleem.

Ontzettend veel ouders wonen in een 1-slaapkamer appartement als ze hun eerste kindje verwachten.

Waarom het niet erg is als je geen babykamer hebt

Ben jij in verwachting en maak je je zorgen om de kleine ruimte waar jullie in wonen? Tijd om die zorgen aan de kant te zetten. Die zorgen kan je overigens ook nog eens echt niet gebruiken tijdens je zwangerschap.

1. Het gaat om de liefde, niet de ruimte

Allereerst is het belangrijk om je te beseffen dat het om de liefde gaat en niet om de ruimte die jullie thuis hebben. Natuurlijk is het fijn als je een tuin hebt of een boven- en benedenverdieping zodat je zelf ook meer ruimte hebt, maar dat is echt geen pre. Het gaat (cliché, maar waar) om de ruimte in jouw hart.

2. Baby’s slapen toch niet meteen alleen

Een baby slaapt toch niet direct op een eigen kamertje. Vrijwel alle ouders laten hun pasgeborene enkele maanden op hun eigen slaapkamer bivakkeren. Die periode kan je gerust nog wat maanden verlengen. Als jullie huis écht aan de kleine kant is geeft dat je in ieder geval veel langer de tijd om op zoek te gaan naar een grotere woning.

3. Je kan kleine ruimtes heel praktisch inrichten

Een klein huis kan je ontzettend praktisch (en leuk!) inrichten. Op Pinterest bijvoorbeeld vind je duizenden hacks om je eigen slaapkamer uit te breiden naar een slaapkamer voor jezelf én de baby. Denk aan een ‘commodeplank’ die je kan in- en uitklappen of de meest ideale wieg die de ruimte niet kleiner laat lijken. Met een beetje creativiteit kom je enorm ver.

Babykamer praktisch, veilig en leuk inrichten doe je zo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme