Zo richt je samen met je partner de babykamer in als jullie stijl compleet anders is

Zwanger Gina Koninkx 4 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Op het moment dat je zwanger bent kan je meteen gaan nadenken over de babykamer inrichten. Hoe leuk is dat. Natuurlijk struin jij wekenlang Pinterest af om vervolgens aan je partner te laten zien wat je allemaal hebt gevonden. Om er vervolgens achter te komen dat dat totaal niet is wat je partner in gedachten had. Help?!

De babykamer inrichten is een van de leukste dingen tijdens de zwangerschap, maar wat als jij en je partner totaal niet op één lijn liggen?

Samen de babykamer inrichten

Tips nodig om over een paar maanden toch in een prachtige babykamer te staan? Kan niet missen.

1. Kijk waar jullie stijlen wél raken

Hoewel hij online dingen aanwijst die jij foeilelijk vindt, zijn er ongetwijfeld elementen te vinden die je wél mooi vindt. Hoe anders jullie stijl ook is, er zijn ongetwijfeld enkele raakvlakken. Waarschijnlijk meer dan jullie denken.

Tip: maak allebei een moodboard en Pinterest en leg deze borden naast elkaar. Alles wat terugkomt in beide borden kan direct in de shoppingbag worden gelegd.

2. Sluit compromissen over de babykamer inrichten

Jij die ene commode, hij de kledingkast. Jij het ledikantje, hij een boekenrek. Als jullie niet op een lijn liggen, is er altijd nog zoiets als compromissen sluiten. Ongetwijfeld komt hij aanzetten met dingen die jij niet geweldig vindt, maar andersom moet hij ook die knalroze commode van jou slikken (overigens niks tegen roze commodes).

Maak van tevoren een lijst van spullen die jullie nodig hebben en kies in overleg uit wie wat mag uitkiezen. Wie weet wordt het eindresultaat wel ge-wel-dig.

3. Niet alles tegelijk

Het kan enorm helpen om niet te veel tegelijk te willen. Veel aanstaande ouders shoppen op één dag de hele inrichting bij elkaar. Je moet dan op een dag veel knopen doorhakken. Het kan voor jullie weleens beter werken om item voor item te shoppen. Dat duurt wat langer maar dan héb je ook wat. Bovendien: wat doe je anders met al die verlofdagen en weekenden dat je niet meer in de kroeg kan staan? Denk in ieder geval rustig na over elke aanschaf die jullie doen. Wie weet wordt het plaatje al gauw helemaal kloppend voor jullie beiden.

10x boho inspiratie voor de babykamer van ieder kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme