Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Kinderen 6 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Babykamer praktisch, veilig en leuk inrichten doe je zo

Als je zwanger bent, is het heerlijk om in de nieuwe babykamer bezig te zijn met inrichten, verven, decoreren en een beetje aanrommelen. Wel is het belangrijk dat je erop let dat je de babykamer niet alleen mooi, maar ook veilig inricht, en een beetje praktisch!

Als je met de volgende dingen rekening houdt, dan komt dat helemaal goed en slaapt jullie kersverse mini over een tijdje in een praktische, veilige en leuke babykamer.

Wat heb je echt nodig voor de babykamer?

Natuurlijk is er genoeg te shoppen, zowel online als in de winkel, maar wat is nu echt het allerbelangrijkste om in huis te hebben als je baby zich aandient?

Dat is natuurlijk een bedje, en dan kan je nog kiezen tussen een wieg of ledikant. Sommige ouders kiezen eerst voor een wieg, houd er wel rekening mee dat je baby hier na een paar maanden uitgegroeid is. Daarna heb je alsnog een ledikant nodig.

Meteen een ledikant aanschaffen kan ook: de bodem is meestal verstelbaar zodat je baby er tot zo’n drie jaar oud veilig in kan slapen.

Zoek je nog een fijne wieg voor je baby? Onze 7 favoriete (en veilige) modellen op een rij

Ook belangrijk is een commode (dit kan een simpel kastje zijn) met daarop een aankleedkussen en eronder eventueel kastjes of lades voor spullen als luiers, rompers en hydrofieldoeken. Zorg ervoor dat de kast stevig is en niet voorover kan kiepen.

Praktisch de babykamer inrichten

Deel de babykamer zo praktisch mogelijk in en geef spullen een vaste plek zodat je nooit misgrijpt als je eens een extra luier of wat zalf nodig hebt bijvoorbeeld.

Let er ook op dat je overal bij kan tijdens het verschonen van je baby en dat je baby veilig ligt, ook als je iets moet pakken.

Een stoel in de buurt van het bedje kan handig zijn tijdens het voeden en een deken en stapeltje hydrofieldoeken vlakbij is dan ook geen overbodige luxe. Zorg ook voor een zacht nachtlampje op de kamer van je baby.

5 webshops waar je de áller áller állermooiste behangetjes shopt voor de baby- of kinderkamer

Veilig de babykamer inrichten

Check of alle stopcontacten voorzien zijn van een afdekplaatje en kijk of er geen losse kabels in de kamer voor het grijpen liggen.

Zet een bedje nooit te dichtbij een gordijn of de koordjes ervan, bij de verwarming of verwarmingsbuizen of een raam: het liefste staat het bedje tegen een kale muur.

Let ook op met leuke spulletjes die je aan de muur hangt: is je kindje wat groter en nieuwsgieriger, dan kan dit soms gevaar opleveren, zoals verstikkingsgevaar. Net als met een klamboe of hemeltje trouwens, deze mag niet te los langs het bedje hangen, want kindjes kunnen erin verstrikt raken.

Zorg ervoor dat alle kasten stevig staan en niet kunnen omvallen.

Houd het kamertje schoon en lucht het regelmatig, helemaal als je muren, meubels of de vloer geverfd hebt bijvoorbeeld. Zo verdwijnen de soms giftige dampen en slaapt je kindje straks veilig in de allermooiste en veiligste babykamer.

8 x de mooiste boho chique babykamers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme