Single Sas #4: ‘Ik wil weglopen, maar dan houdt hij mijn arm vast’

Columns Saskia 28 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2), en is ze klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

Hij komt hierheen!

“Anne en ik sloven ons uit op de loopband. Mijn hoofd is ondertussen aardig rood aangelopen en mijn t-shirt wordt versierd door grote zweetvlekken. Wanneer ik in de spiegel kijk zie ik de brede man onze kant opkijken. Ongemakkelijk grijp ik naar mijn waterfles en met mijn klamme handen draai ik het dopje open. Wanneer ik weer in de spiegel kijk, kijkt hij nog steeds. Nu ziet Anne het ook. ‘Holy fuck, hij komt hierheen!’ roept Anne enthousiast.

Snel trekt ze het elastiekje uit haar haren en veegt ze het zweet van haar hoofd. Ze trekt haar schouders naar achteren en gaat opeens veel gracieuzer lopen. Ik begrijp wel dat mannen haar aantrekkelijk vinden. Al sinds de middelbare school lijkt ze een bepaalde aantrekkingskracht te hebben waar mannen voor vallen. Van Spaanse jongens tijdens onze vakantie in Salou tot aan de populaire jongens van de hockeyclub. Ze worden allemaal door een magnetische kracht naar haar toegetrokken.

Stikjaloers was ik vroeger. Toen ik met Luuk trouwde verdween die jaloezie, maar sinds de scheiding voel ik me onzekerder dan ooit. Ik zie mijn eigen spiegelbeeld… Laten we het erop houden dat ik er weleens beter uit hebt gezien. M’n T-shirt zit vol zweetvlekken. Wallen hangen onder mijn ogen. Ondertussen paradeert Anne vrolijk naast me, en zwaait haar lokken in de lucht.

Hij is precies m’n type

De man komt langzaam dichterbij, en leunt met één arm nonchalant op de loopband van Anne. ‘Lekker bezig meiden’ zegt hij glimlachend. Fuck. Hij is precies m’n type, denk ik als ik in z’n bruine ogen kijk. Kuiltjes in z’n wangen. Wilde haren. Baartje. Lekker zongebruind. Gespierde armen, maar niet té breed. Even maken we oogcontact en ik struikel bijna over mijn eigen voeten. Anne lacht even, richt zich tot de mysterieuze man en vraagt of hij haar kan adviseren met een loopschema.

Een loopschema?! Die meid staat voor het eerst in haar leven op een loopband en wilt opeens advies voor een loopschema? Geïrriteerd loop ik naar het waterfonteintje om m’n halfvolle flesje bij te vullen. Waarom kan Anne mij dit momentje niet gunnen? Zij wilde toch zo graag dat ik ging daten? Ze heeft zelf een leuke vriend thuis zitten, en kan iedere man krijgen die ze wil… Waarom moet ze nu nét deze leuke man wegkapen?

Ik houd mijn flesje onder het kraantje.  ‘Hoe heet ze?’ ik hoor een mannenstem en draai me om. De brede man staat zo dichtbij dat ik zijn wimpers kan tellen. ‘Anne’ antwoord ik kortaf, en wil langs de man weglopen. Dan houd hij mijn arm vast. ‘Niet je vriendin’ en hij rolt lachend met z’n ogen. Even voel ik een opluchting. ‘Je dochtertje’ zegt hij dan. ‘Volgens mij zit ze bij mijn dochter in de klas. Ik heb je weleens op het schoolplein gezien volgens mij.’

Single Sas staat voor de vrijgezelle Saskia. Als 33-jarige single moeder in de grote stad is het niet altijd gemakkelijk om de liefde te vinden. Wekelijks neemt deze moeder ons mee in haar liefdesleven, en dat verloopt niet altijd even soepel…

Single Sas #3: ‘Wanneer ik weer in de spiegel kijk, kijkt hij nog steeds’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen