Single Sas #3: ‘Wanneer ik weer in de spiegel kijk, kijkt hij nog steeds’

Columns Saskia 21 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2), en is ze klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

‘Sas, ik hou van je maar dit kan echt niet’

“‘You. Me. Tonight. Let’s get it on.’ Dat is het eerste wat ik lees wanneer ik wakker word. Ik moet twee keer knipperen en schiet overeind. Wanneer ik Anne’s naam bij het berichtje zie kalmeer ik meteen. Ik weet precies waar zij het over heeft. We hebben elkaar namelijk met Kerstmis beloofd om samen aan de slag te gaan. ‘Als covid voorbij is, stoppen we met wijnen en gaan we sporten’, hadden we elkaar beloofd. Nu de sportscholen open zijn, en het eerste zonnestraaltje aan de hemel is verschenen kunnen we er niet meer onderuit.

Eerlijk gezegd kan ik me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst in een sportschool ben geweest. En dat wordt Anne ook duidelijk wanneer we de kleedkamer binnen komen en ik mijn sportoufitje erbij pak. ‘Sas, ik hou van je maar dit kan echt niet’, mompelt ze wanneer ze mijn oversized t-shirt, versleten joggingbroek en oude schoenen ziet. Maar ik vind dat ze zich niet zo moest aanstellen. Ik hoef er toch immers geen modeshow van te maken? En met die zelfverzekerde instelling strik ik m’n veters en loop achter Anne de ruimte in.

Holy. Moly. Die zelfverzekerde houding glijdt langs mijn ruggengraat naar beneden. Het lijkt wel alsof al mooie fitte mensen uit Amsterdam een geheim pact hebben gesloten om er zo sexy mogelijk bij te lopen. Licht geïrriteerd kijk ik naar Anne’s strakke legging. Ook zij leek bij de geheime pact te horen.

Are you new?’ vraagt een getinte jongen met een Braziliaans accent en een gebleekt gebit waar je ogen bijna pijn van gaan doen. Hij draagt een strakke blauwe polo waar het logo van de sportschool mega groot op staat afgedrukt. Om zijn nek bungelt een stopwatch die er licht intimiderend uitziet. De jongen ziet dat ik hem bekijk en glimlacht. Ik heb nog geen kilometer gerend maar voel m’n wangen nu al rood worden. ‘Come with me, I’ll show you guys around’, en hij geeft een rondleiding door de grote ruimte’s.

Een groepje jonge meiden is druk aan het squaten, en een stukje verderop schreeuwen de jongens het uit tijdens het boksen. In de hoek is een groepje fanatiek aan het opdrukken. Ze worden aangemoedigd door een brede man in dezelfde blauwe polo als onze wandelende Braziliaanse tandpasta-reclame.

De gedimde lichten en luide muziek doen me aan een nachtclub denken. Wanneer Anne mijn blik ziet trekt ze streng haar wenkbrauwen op. ‘Doe eens niet zo dramatisch en stap die loopband op. Weet je hoeveel relaties in de sportschool ontstaan? Geloof me, hier wil je zijn’, zegt ze.

Een kwartier later zit ik er lekker in. Ik ren de longen uit mijn lijf en heb me nog nooit zo fit gevoeld. ‘Dit moeten we vaker doen’, roep ik enthousiast. In de reflectie van de spiegel zie ik dat de brede man in blauwe polo onze kant op kijkt. Ongemakkelijk grijp ik naar mijn waterfles en met mijn klamme handen draai ik het dopje open. Wanneer ik weer in de spiegel kijk, kijkt hij nog steeds. Nu ziet Anne het ook. ‘Holy fuck, hij komt hierheen!’ roept Anne enthousiast.”

Single Sas staat voor de vrijgezelle Saskia. Als 33-jarige single moeder in de grote stad is het niet altijd gemakkelijk om de liefde te vinden. Wekelijks neemt deze moeder ons mee in haar liefdesleven, en dat verloopt niet altijd even soepel…

Single Sas: ‘Deze zaterdagavond zal een andere invulling krijgen’

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen