Single Sas #2: ‘Deze zaterdagavond zal een andere invulling krijgen’

Columns Saskia 14 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2), en is ze klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

Deze zaterdagavond zal een andere invulling krijgen

“Het is inmiddels twee weken geleden dat ik mijn profiel heb aangemaakt. Die selfie is uiteindelijk niets meer geworden, dus ik heb een foto gebruikt waar ik semi-oké op sta. Weliswaar van twee jaar gelden, maar zoveel kan dat toch niet schelen? Al moet ik zeggen dat mijn tweede bevalling en de scheiding behoorlijk wat rimpels hebben achterlaten.

Wanneer ik thuiskom wissel ik direct mijn broek in voor een joggingbroek. Ik mag dan wel weer in mijn oude spijkerbroeken passen, maar comfortabel zitten ze nog niet. Eigenwijs vertel ik mezelf iedere ochtend dat ik hetzelfde figuur heb als een paar jaar geleden, al weet ik stiekem dat er een groot verschil is.

‘Wat een ellende’, zeg ik hardop wanneer ik in de vriezer kijk en een plastic bakje met ingevroren spaghetti zie staan. Ik plof op de bank, open Uber Eats en bestel een pizza. De kinderen slapen dit weekend bij hun vader, dus ik heb eindelijk even tijd voor mezelf. Ik had me dan ook voorgenomen om ’s ochtends dat yogamatje uit te rollen, een weekplanning te maken, gezond te eten, gezichtsmaskertjes te nemen en eindelijk van mijn bad te genieten. Maar wanneer ik één blik op mijn waskuip werp zie ik deze vol liggen met wasgoed, en als dan ook nog mijn yogamatje nergens te vinden is geef ik het op. Deze zaterdagavond zal een andere invulling krijgen.

Ik zet de herhaling op van The Bachelor en kijk hoe een aantal prachtige vrijgezellen op zoek gaan naar de liefde van hun leven. ‘Dan zou ik het ook wel weten’, mompel ik terwijl ik Uber Eats open en kijk waar mijn pizza blijft. Ik zou ook wel verliefd worden als ik in een prachtig resort aan de Mexicaanse kust met een zongebruind tintje kan kiezen uit een aantal bloedmooie jonge vrijgezellen.

Met een half oog volg ik de rozenceremonie en scroll ondertussen door mijn matches in de datingapp. Daar ben ik gauw mee klaar. Ik heb welgeteld één match. Ik stuurde hem vorige week een gifje waar ik zelf heel hard om moest lachen, maar ik kreeg geen reactie. Ik maak een screenshot van het gesprek en stuur het door naar Anne. Nouja, ‘gesprek’ is natuurlijk een groot woord voor een afbeelding van een walvis met de tekst ‘whale hello there‘. Oke, ik geef toe: het was niet mijn sterkste moment, maar iemand met een beetje humor had ‘m gewaardeerd.

Single Sas staat voor de vrijgezelle Saskia. Als 33-jarige single moeder in de grote stad is het niet altijd gemakkelijk om de liefde te vinden. Wekelijks neemt deze moeder ons mee in haar liefdesleven, en dat verloopt niet altijd even soepel…

Single Sas: ‘Met open mond kijkt mijn dochter me aan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen