6x rare dingen die jullie deden vanwege nesteldrang tijdens de zwangerschap

Kinderen Lisa van den Akker 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is een veelvoorkomende zwangerschapskwaaltje. Hoewel, een echt kwaaltje is het misschien niet, want die nesteldrang is best wel handig. Je huis is spik en span en de babykamer is het mooiste plekje van het hele huis. Toch kunnen die zwangerschapshormonen ons soms een beetje laten doorslaan in die nesteldrang. Dat blijkt wel uit deze zes dingen die jullie deden.

De ene heeft er meer last dan de ander, maar dat nesteldrang aanstaande moeders soms tot het uiterste kan drijven is een ding dat zeker is.

Dingen die jullie deden door nesteldrang

Achteraf kunnen we er gelukkig om lachen.

1. Schone ramen

‘Met 39 weken zag ik opeens een vlekje op het raam. Ik dacht, dat poets ik nog even weg. Maar eenmaal bezig kon ik niet meer stoppen. Ik wilde opeens alle ramen van het huis nog een keer doen. Toen mijn man me met de ladder zag aankomen heeft hij een grens getrokken en de emmer met sop en de zeem van me afgepakt.’

2. Ledikantje verven

‘Ik was bijna uitgerekend toen ik opeens vond dat het ledikantje dat ik pas geverfd had toch niet de juiste kleur was. Dus besloot ik hem nog een keertje over te verven, het moest immers wel perfect zijn.’

3. Kleding weggooien

‘Toen ik dertig weken zwanger was besloot ik mijn kledingkast eens goed uit te mesten. Gevolg? Drie kwart van mijn kleding ging weg. Na mijn zwangerschap besefte ik pas dat ik eigenlijk nog maar weinig had om aan te trekken.’

Dit zijn de gekste dingen die vrouwen googelen tijdens hun zwangerschap

4. Keukenkastjes

‘Ik ben niet zo’n poetser, maar tijdens mijn zwangerschap moest alles spik en span zijn. Ik besloot alle keukenkastjes eens helemaal leeg te halen en van binnen goed uit te soppen. Toen mijn vriend me in de keuken aantrof dacht hij dat ik gek geworden was.’

5. Commanderen

‘Mijn nesteldrang richtte zich vooral tegen mijn partner, iedere keer kwam ik met een nieuwe lijst met klusjes die hij in het huis nog moest doen voordat de baby kwam. Als hij het niet deed werd ik super chagrijnig dus deed hij alles maar heel braaf. Achteraf vind ik het wel een beetje zielig voor hem.’

6. De boel verbouwen

‘Toen ik 35 weken zwanger was wilde ik opeens de woonkamer anders inrichten. Omdat ik dat niet in mijn eentje kon trommelde ik mijn moeder op om me te helpen. Samen zette we alle meubels op een andere plek. Maar toen het eenmaal was verplaatst vond ik het toch niet zo mooi en hebben we alles terug gezet.’

6x vreemde dingen die je kunt dromen als je zwanger bent, én wat ze betekenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen