Saskia
Saskia Columns 18 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Single Sas #7: ‘Ongemakkelijk trek ik mijn badjas uit’

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2), en is ze klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

Een bijzondere massage

“Wanneer ik de straat inrijd krijg ik spijt. Ik doe nog een extra rondje en twijfel of ik zal parkeren. Wanneer ik een appje van Anne krijg met: ‘Zet hem op, geniet ervan!’, besluit ik toch m’n rode Fiat Panda de parkeerplaats op te rijden. Op aanraden van Anne heb ik een bijzondere massage geboekt. Oké, ik zal er niet omheen draaien. Ik sta op het punt om een tantra massage te nemen. Anne’s idee. Niet het mijne. Laat dat duidelijk zijn.

Na de scheiding vorig jaar leek het me spannend om met een leuke barman mee naar huis te gaan. Wat overigens echt een slecht idee is. Een tip: als je het dan zo nodig gezellig moet hebben met een barman, ga dan niet naar je eigen stamkroeg. Best awkward namelijk als je die week erop binnenloopt en hij heel hard ‘Hey tijger!’, naar je roept.

Die nacht was dus geen succes. Volgens Anne komt dat omdat mijn seksuele energie geblokkeerd is. Ze had ooit een documentaire gezien over Kama Sutra en heeft zichzelf nu benoemd tot tantra expert. Daarbij heeft Anne de overtuigingskracht van Oprah dus heeft ze me weten over te halen.

Nu sta ik in de regen voor een groot wit huis aan een landweg net buiten Amsterdam. Op de houten deur hangt een groot Yin Yan-teken. Onder de bel staat een bordje met ‘find ecstasy within yourself’ en ik vraag me serieus af wat ik hier in deze hippietent doe. Een yoga lesje op z’n tijd vind ik wel gezellig, maar dat doe ik stiekem meer op m’n buikspieren weer wat aandacht te geven. Ik ben toch wat te nuchter voor die spirituele sferen. Maar volgens Anne is dit de oplossing.

Posters van kama sutra standjes

Ik heb nog maar net aangebeld of een hippie figuur doet de deur open. Hij draagt een wijde linnen broek, een wit shirt en er hangt een riante kettingcollectie om z’n nek. Ik lach een beetje ongemakkelijk en volg de hippie naar een zitkamer. Het huis hangt vol met felgekleurde schilderijen en posters met Kama Sutra standjes.

‘Je eerste keer?’, vraagt de hippie als ik ben geïnstalleerd op de meditatie kussens en een slokje neem van m’n gember thee. Niet te drinken overigens. Maar ik knik beleefd. ‘Je hoeft hem niet op te drinken hè. Laat maar staan als je hem niet lekker vindt’, zegt hij. Hoe wéét hij dit? Is mijn gezicht zo overduidelijk? Maar de hippie besteedt er geen aandacht meer aan. Hij vertelt over de principes van tantra, over m’n yin en yang. Over mannelijke en vrouwelijke energie. Ik ben al afgehaakt. Wat voor ondergoed heb ik aan? Heb ik m’n benen wel geschoren? Ik stink toch niet? Weet m’n moeder hoe laat ik de kinderen weer kom ophalen?

De man bespreekt de mogelijkheden en stelt me op m’n gemak. Ik stel nog wat vragen en dan gaat het feest beginnen. Ik krijg een badjas en mag m’n ondergoed aanhouden. Wanneer ik me heb omgekleed komt de hippie terug, gaat de wierook aan en begint de meditatie.

Hoewel ik geen zweverig type ben voelt het opeens mega chill om daar op een kussen te zitten. Voor heel even vergeet ik m’n kinderen. M’n vervelende collega. De schooljuf van Loua. M’n ex. De stapel was. Alle zorgen lijken op de achtergrond te vervagen en ik adem diep in en uit. Ik luister al niet meer wat de hippie allemaal zegt, maar hoor z’n zware stem en mooie muziek op de achtergrond.

Ongemakkelijk trek ik mijn badjas uit en ga ik op het matras op de grond liggen. Ik ben niet preuts, maar toch voel ik me kwetsbaar. Ik lig in m’n ondergoed en het horizontale litteken op m’n onderbuik is goed zichtbaar. M’n ex is de laatste en enige man die het litteken ooit gezien heeft. Even flits het beeld voorbij dat we met z’n allen op bed zitten. M’n ex had m’n buik gekust en gezegd dat het litteken prachtig was. Nu lig ik hier bij een vreemde hippie die het litteken niet op lijkt te merken.”

Volgende week maandag lees je op Famme hoe het verder gaat met Sas en haar tantra massage. 

Single Sas #6: ‘Het liefst vraag ik hem mee naar binnen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme