Saskia
Saskia Columns 13 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Single Sas #25: ‘Hoe overleef ik een kinderfeestje als enige vrijgezel?’

“Kinderfeestjes en singles; geen fraaie combinatie. Meestal probeer ik mijn kids mee te nemen, maar wanneer zij bij hun zijn logeren moet ik er alleen aan geloven. Bij binnenkomst weet je vaak al hoe de sfeer zal zijn. De mannen buiten bij de barbecue, de vrouwen binnen bij elkaar aan de thee. Vooral wanneer hun kinderen in dezelfde leeftijdscategorie zitten zijn er tal van bespreekbare onderwerpen. ‘Gaat Menno al naar de brugklas?’ ‘Heeft Celine de Cito-toets ook al gemaakt?’

Nu ben ik best flexibel en kan ik me best makkelijk aanpassen, maar wanneer ik tussen een gezelschap zit waar het hoogtepunt van het gesprek is dat één van de moeders erachter komt dat de Dreft bij de Aldi 20 cent goedkoper is dan bij de Albert Heijn, haak ik snel af.

‘En jij Sas? Hoe gaat ‘ie bij jou?’ Tja, dan kun je moeilijk met een stoïcijns gezicht zeggen dat je  onlangs werd uitgenodigd voor een trio op een vol terras. Dus glimlachte ik braaf en zei dat het lekker druk was op mijn werk. Vervolgens liep ik naar de ‘testosteron-rots’ bij de barbecue en hoopte me te mengen in een spannender gesprek. Wederom viel daar geen sensatie te halen. Deze mannen waren nog vermoeiender dan een herhaalde uitzending van Maan Baby. Eén van de mannen had zojuist een camper gekocht en ineens waren alle vaders geïnteresseerd in de duurzaamheid van zo’n bak. Met mijn laatste trip met een low cost airline in gedachten kon ik ook dáár niet over meepraten.

Dus zette ik mijn meest geïnteresseerde glimlach op, lachte beleefd wanneer er een grapje werd gemaakt, dronk mijn gemberthee en at mijn glutenvrije suikerloze taartje. Heerlijk deze feestjes. Weer eentje overleefd. Want heel eerlijk; als ik niet op dit partijtje was geweest, had ik thuis Tinderend op de bank gelegen.”

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme