Single Sas #24: ‘Het gesprek ging al snel over trio’s’

Columns Saskia 5 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

“Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat ik in een ongemakkelijke situatie zou belanden, zou ik ondertussen rijk genoeg zijn om een volledig ingericht herenhuis op de Prinsengracht te kunnen kopen. Zo ben ik deze week weer in een ongemakkelijke situatie terecht gekomen, die de vriendschap tussen mij en Alycia behoorlijk beïnvloedt.

Leven en laten leven

Ik ken deze vriendin namelijk van een surfkamp, en we zijn sindsdien goed bevriend. Alycia is altijd erg open-minded geweest en zal nergens raar van opkijken. Van alle vriendinnen die ik heb, is zij de ‘gekste’; ze heeft alles op het gebied van drank en drugs wel gezien, en kan het aantal bedpartners al niet meer op twee handen tellen.

Sinds ze getrouwd is, is ze echter wat rustiger geworden. Voorheen spendeerde zij haar vrijdagavonden bijvoorbeeld dansend op de bar met een shot tequila in haar hand, terwijl ze nu het liefst met manlief op de bank kruipt en fanatiek de antwoorden raadt tijdens Eén tegen 100.

Eerlijk gezegd dacht ik dat Alycia er vrede mee had, maar toen ik zo’n twee maanden geleden met haar op het terras zat kreeg ik twijfels. ‘Je moet juist blij zijn dat je vrijgezel bent’ en ‘heerlijk dat je geen rekening hoeft te houden met je partner’ waren opmerkingen die ze uitsprak. Ook had ze het over een boek dat ze had gelezen over polygamie. Ze vond het idee van een open relatie heel interessant en wilde weten hoe ik hierover dacht. ‘Leven en laten leven’ is mijn motto, dus als iemand voor een open relatie wil gaan, ben ik de laatste die daarover zou oordelen.

De afgelopen twee maanden heb ik haar bijna niet gesproken. Tot afgelopen vrijdag. Ik had mijn kinderen net naar hun vader gebracht en zat uitgeteld op de bank toen mijn telefoon af ging. Alycia. Of ik iets wilde drinken. ‘Sure, why not’ appte ik terug. ‘Top, ik zit hier’ en ze stuurde haar locatie.

Tien minuten later parkeerde ik mijn fiets voor het terrasje. In mijn ooghoek zag ik dat Alycia druk in gesprek was. Tot mijn verbazing bleek het haar man te zijn. ‘Hey Boris, ik wist niet dat je ook hier was’ zei ik verrast. Alycia keek me ondeugend aan. Al snel merkte ik op dat die twee flink hadden gedronken. De alcohollucht hing overduidelijk om de tafel en Alycia kon niet stoppen met grinniken.

Ook Boris had flink gedronken en begon aardig te flirten. Hij legde zelfs een paar keer zijn hand op mijn knie tijdens het gesprek. Het eerste uur voelde ik me nog wat ongemakkelijk, maar toen ik ook een paar wijntjes op had ging ik al snel mee in hun tempo. De ober maakte zelfs een opmerking dat we het zo gezellig hadden waarop Alycia antwoordde met ‘je moest eens weten hoe gezellig we het kunnen hebben met z’n drietjes’.

Na die opmerking zei Alycia nog een paar flirterige dingen en het gesprek ging al snel over trio’s. Alycia zei bloedserieus dat ze het graag eens wilde proberen, en ook Boris vertelde dat hij hetzelfde boek over open relaties had gelezen. Door de vibe en gesprekken begon ik het idee te krijgen dat deze twee uit waren op een avontuurtje. Niets mis mee, dacht ik.

Plotseling stond Alycia op, knipoogde naar haar man en zei dat ze even naar de wc moest. Op het moment dat Alycia uit het zicht was verdwenen schoof Boris zijn stoel dichterbij en keek me indringend aan. ‘Wist je dat wij jou heel aantrekkelijk vinden?’ vroeg hij toen zachtjes. Ik voelde me zo ongemakkelijk dat ik spontaan begon te lachen. Nog voor ik kon reageren leunde Boris naar voren, legde zijn hand in mijn nek, duwde mijn hoofd zachtjes naar voren en gaf me een kusje. Eerst voorzichtig, en daarna een intense zoen.

Uit de schrik duwde ik hem weg, maar het was al te laat. Alycia kwam aangelopen en had het hele tafereel overduidelijk gezien. Meteen bood ik mijn excuses aan, en wilde uitleggen dat dit niet mijn initiatief was. Maar Alycia gaf geen kik. Ze ging zwijgend terug op haar stoel zitten, nam een slokje van haar wijn en keek ons toen strak  aan. ‘Zijn jullie begonnen zonder mij?’ zei ze toen lachend….”

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen