Leuke rustige sporten om mee te beginnen na je bevalling

Gezondheid Vera Guldemeester 5 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je net bent bevallen is het belangrijk om zoveel mogelijk rust te nemen en de tijd te nemen voor het herstel van je lichaam. Als je op enig moment wat fitter wil worden dan is het belangrijk om rustig met sporten te beginnen. Hieronder geven we leuke opties van rustige sporten die je kunt proberen.

Zelfs als je je na je bevalling weer goed voelt, is het belangrijk om op tijd rust te nemen. Ongeveer zes weken na je bevalling kun je weer langzaam beginnen met sporten. Heb je een keizersnede gehad? Dan is het beter om minimaal negen of tien weken te wachten met sporten.

Rustige sporten

Je bekkenbodem heeft ongeveer vier maanden nodig om na een bevalling volledig te herstellen. Wanneer je direct start met stevig sporten kun je incontinentieklachten krijgen. Dit wil je natuurlijk zien te voorkomen. Het is dus beter om te starten met rustige sporten. Hieronder hebben we vijf leuke sporten voor je klaarstaan.

Pilates

Bij Pilates worden diverse spiergroepen versterkt en gerekt waardoor je een evenwichtig en soepel lichaam krijgt. Bij deze sport staat houding, stabiliteit, ademhaling en focus op lichaam en geest centraal. Deze sport is een goede sport om mee te starten na je bevalling en weer back in shape te komen.

Zwemmen

Wanneer je rustig aan wil starten met sporten is zwemmen een goede optie. Het is in verband met infecties wel erg belangrijk dat je niet meer vloeit en dat je wond van een eventuele keizersnede goed is hersteld. Ga baantjes zwemmen of doe rustig mee met een klasje aquarobics. In het water voel je je lichter en flexibeler, dus dit kan een goede manier zijn om je fitter te gaan voelen.

Zumba

Ben je altijd al dol op dansen geweest? Je kunt zo’n zes weken na je bevalling weer rustig starten met Zumba les. Om het extra leuk te maken kun je samen met je vriendin of moeder naar de lessen gaan. Bepaal zelf welk tempo je aankunt en dans je fit op leuke salsamuziek.

Snelwandelen

Hardlopen is net na je bevalling nog teveel van het goede, maar snelwandelen is zeker een goede optie. Hierbij is het de bedoeling om zo snel mogelijk te wandelen, maar zeker niet te rennen. Probeer het eens, je zal zien dat je er energie van krijgt en snel fit van wordt.

Suppen

Wanneer je van water houdt en het lekker weer is, dan kun je gaan suppen. Je staat hierbij op een grote surfplank op het water en je duwt je vooruit met een paddel. Het is heerlijk om dit op een meer, grote plas of in de grachten te doen. Bij suppen gebruik je niet alleen veel verschillende spiergroepen, ook werkt het ontspannend. Je kunt zelf de snelheid bepalen en je kunt ter afwisseling ook zittend suppen.

Fit blijven zonder bezoek aan de sportschool? Probeer deze pilates oefeningen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme