Van Javi tot Mireya: dit zijn de leukste Spaanse kindernamen

Zwanger Vera Guldemeester 2 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Eén van de leukste dingen van een zwangerschap is het uitzoeken van een naam voor je kleine. In Nederland zijn Spaanse kindernamen erg populair omdat ze zo mooi klinken. Ben jij ook dol op Spaanse namen en wil je je baby graag een Spaanse naam geven? Hieronder wat inspiratie waaruit je kunt kiezen.

En nee, Enrique of Julio komen niet in dit lijstje voor.

Spaanse kindernamen

In Nederland krijgen baby’s steeds vaker een Spaanse kindernaam. De namen klinken doorgaans dan ook erg leuk, vrolijk en bij het uitspreken ervan waan je je direct in Spanje. Hieronder hebben we wat inspiratie voor Spaanse jongens- en meisjesnamen voor je op een rijtje gezet die je in Nederland niet al te vaak hoort. 

Spaanse jongensnamen met betekenis

 1. Javi 

  Een populaire Spaanse jongensnaam is Javi. Deze naam is ook wel een afkorting van Javier. Je spreekt deze naam uit als ‘Gabi’. De naam betekent ‘redder en helder’ in het Spaans.
 2. Manuel
  Wanneer je voor de naam Manuel kiest dan heb je niet alleen een mooie naam, maar ook een naam met een mooie betekenis. De naam staat voor ‘God is met ons’.
 3. Fernando 

  In Spanje is de naam Fernando een van de populairste jongensnamen. Ook hoor je vaak de afkortingen ‘Fer’ of ‘Nando’. Fernando betekent ook wel ‘moedige reiziger’.
 4. Rafel
  Wanneer je een naam als Rafael iets te vaak vindt voorkomen dan kun je altijd voor Rafel gaan. Deze naam is een minder voorkomende naam in Spanje. Het betekent ook wel ‘God heeft genezen’.
 5. Elian
  Dol op bijzondere Spaanse namen? Ga dan voor Elian. Deze naam is mooi en hoor je bijna niet in Nederland. De naam Elian betekent ook wel ‘Hij is mijn God’.

Spaanse meisjesnamen met betekenis

 1. Leya
  Een prachtige Spaanse meisjesnaam is Leya. Deze naam wordt in Spanje uitgesproken als ‘Leeja’. Naast dat het een mooie naam is, heeft hij ook nog een mooie betekenis. De naam betekent namelijk ‘trouw’.
 2. Mireya
  De naam Mireya is de Spaanse variant van de Nederlandse namen: Mariëlle of Mireille. Mireya spreek je uit als ‘Mireja’. De betekenis van de naam is ‘beeldschoon en bewonderenswaardig’.
 3. Nohemi
  Een Spaanse meisjesnaam die je niet vaak hoort is Nohemi. Deze naam betekent ook wel ‘zalig en aangenaam’. Het is een mooie naam zeker als je wil kiezen voor een naam die gemakkelijk uit te spreken is.
 4. Lela
  De naam Lela is een romantische Spaanse meisjesnaam. Dit is ook te zien aan de betekenis van de naam: ‘nacht, bloem en schoonheid’.
 5. Fe
  Wanneer je houdt een korte meisjesnaam die niet vaak voorkomt dan is de Spaanse naam Fe een goede optie. De betekenis van deze naam is ‘vertrouwen en geloof’.

16 x royal kindernamen geïnspireerd op Disney

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme