Zo maak je slaaptraining wat relaxter voor jezelf

Kinderen Gina Koninkx 2 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Je wallen zakken zo ongeveer uit tot aan je kin, de koppen koffie doen hun werk niet meer en je vraagt je af of dit ooit nog goed gaat komen. Veel ouders zitten met hun handen in het haar als de slaaptraining bij hun kinderen maar niet wil lukken.

Op het web vind je allerlei tips om je kind in slaap te krijgen maar blijkbaar zit dit er bij jou kind niet echt in. Relax, zak even onderuit en neem je tijd om de slaaptraining wat relaxter te maken voor jezelf.

Slaaptraining relaxter maken voor jezelf

Het zit ook niet mee met die slaaptrainingen. Je wordt er soms nog moeër van dan je al was. Tijd om even goed te resetten en het allemaal een stuk relaxter aan te pakken. Daar heeft niet alleen je kindje profijt van, maar ook jijzelf.

1. Kalmeer je kindje als dat goed voelt

Hoewel veel slaaptrainingen erop gericht zijn om je baby of kindje te laten huilen, kan het heel goed zo zijn dat dat bij jullie niet goed voelt. Focus je daarom dan ook op het kalmeren van je kindje als je denkt dat dat is wat je kleintje nodig heeft. Dit kalmeren heeft namelijk juist ook een belangrijk effect op je kindje, namelijk dat het zich geborgen en veilig voelt. Dat kan er vervolgens weer aan bijdragen dat je kindje makkelijker in slaap valt. Dingen die je daarom kan doen is veel knuffelen voor bedtijd, kriebelen over zijn/haar ruggetje of zelfs een (baby)massage geven.

2. Heb veel geduld

Leg je erbij neer dat je geduld nodig hebt om door deze fase heen te komen. Hoe moeilijk dat soms ook is. Je wordt vanzelf een stuk relaxter als je je geen deadlines oplegt om een slaaptraining te hebben voldaan. Het geduld zal uiteindelijk worden beloond.

3. Doe wat goed voelt voor jou

Luister altijd naar je eigen gevoel. Probeer er geen slaaptrainingen doorheen te drukken waar je zelf geen goed gevoel bij hebt. Ook als je merkt dat je kindje er onrustig van wordt, is het vaak beter om ermee te stoppen. Jij weet dit als ouder zelf het best.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme