Quality time met je baby: 5 leuke cursussen om samen te doen

Kinderen Lisa van den Akker 13 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb jij zin om iets leuks te doen samen met je kleintje, maar heb je geen idee wat? Het zal je verbazen hoeveel leuke cursussen je samen met je baby kunt doen. Gezellig even eruit én genieten van wat quality time. Dat lukt zeker met deze cursussen.

Wil je weleens wat anders doen dan een stukje wandelen met de kinderwagen? Geen probleem. Door heel Nederland worden verschillende cursussen aangeboden voor jou en je baby. Een momentje écht samen, zonder afleidingen, daar zullen jullie allebei ongetwijfeld van genieten.

Cursussen samen met je baby

Thuis op de bank blijven zitten met je uk hoeft dus echt niet altijd, want ook al kunnen baby’s zelf nog niet heel veel, samen is er genoeg te beleven. Deze vijf populaire cursussen kun je vast ook bij jou in de buurt vinden.

1. Babymassage

Een momentje rust voor jullie allebei. Dat vind je bij babymassage. Terwijl je zelf massagetechnieken leert kan je baby heerlijk ontspannen. Babymassage is geschikt voor baby’s vanaf ongeveer zes weken. Hoe de babymassage wordt gegeven verschilt per docent, maar bijna altijd is dat op een speelse manier. Soms worden er voor de afwisseling liedjes of andere oefeningen tussendoor gedaan. In de meeste (grotere) steden worden de cursussen aangeboden.

2. Babyzwemmen

De meest bekende cursus is waarschijnlijk babyzwemmen. In bijna ieder zwembad wordt het aangeboden, vanaf een leeftijd van ongeveer drie maanden. Meestal kun je vrij zwemmen of meedoen aan een kort lesje onder begeleiding van een docent. Op een leuke manier komt je kind voor het eerst in aanraking met zwemmen en water. Ook fijn, je kunt het vaak blijven doen tot ze naar de basisschool gaan.

3. Muziek op schoot

Voor de iets oudere baby’s bestaat er muziek op schoot (soms onder een andere benaming). Met je kleintje op schoot maak je onder begeleiding van een leraar muziek. Dit bestaat uit het zingen van liedjes en het maken van muziek met instrumenten. Een vrolijke cursus voor baby’s vanaf ongeveer een half jaar oud.

4. Draagdoek dansen

Samen wat leuks doen én ook nog eens fit blijven. Dat is win-win. Met een cursus draagdoek dansen swing je zelf op lekkere muziek met je baby in de draagdoek. De danspassen zijn meestal niet te ingewikkeld zodat je ook zonder danservaring gewoon mee kunt doen. Als je baby ongeveer twee maanden oud is kun je al starten met deze sportieve cursus.

5. Mama en baby yoga

Yoga is hot en dus mag mama en baby yoga niet ontbreken in dit lijstje. De inhoud van de cursus kan wel enorm variëren. De ene cursus richt zich meer op oefeningen voor jou als moeder, de andere cursus richt zich juist meer op oefeningen voor de baby. Je kunt dus zelf kiezen wat jou meer aanspreekt. Jullie komen in ieder geval vast helemaal zen terug. Ben je benieuwd waarom yoga met je baby zo leuk is? Je leest het hier.

Welke zwangerschapscursus past bij mij? Een handig overzicht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme