Dankzij de spermaspons nooit meer last van plakkerig sperma tussen je benen

Gezondheid Lise Steegmans 4 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Je hebt een heerlijke vrijpartij achter de rug en daarna begint het gehannes: met X-benen slenter je richting de badkamer voor een stukje wc-papier, je grijpt de vieze handdoek die naast het bed ligt of nog erger: je pakt een t-shirt omdat dat het enige opvangnet binnen handbereik is. Alles om te voorkomen dat het plakkerige sperma tussen je benen omlaag druipt. Welnu, zoek niet verder. Maak kennis met de spermaspons, het spermastokje of de dripstick. 

Noem het hoe je wil, we hebben het hier over een revolutionair schoonmaakproduct voor na de seks.

De spermaspons

De spermaspons is bedacht door Frances Tang en doet precies wat je denkt dat het doet: deze dripstick veegt de boel in een keer schoon en absorbeert vocht in de vagina na seks. Denk aan een super zachte spons op een stokje die je na de seks naar binnen brengt. Frances Tang legt uit:

“Ik was geen groot fan van het schoonmaakproces na de seks. Iedere keer rolde ik van het bed en liep ik als een pinguïn naar de wc. Daar had ik het gevoel dat ik zoveel wc-papier gebruikte, ik bleef maar eindeloos afvegen. Wanneer ik naar een oplossing zocht, was er niets dat efficiënt genoeg bleek. Een handdoek of een t-shirt zijn prima te gebruiken, maar niet voor vloeistof die nog ín je lichaam zit.

Toen ik niets kon vinden, besloot ik zelf iets te maken. Ken je dat moment wanneer je in de keuken staat en een rubberen spatel gebruikt om het laatste beetje beslag uit een kom te schrapen? Elke keer als ik dat deed, dacht ik: ‘Ik wou dat ik een spatel voor mijn vagina kon maken om alles eruit de halen en het efficiënt en beknopt te houden.’ Dus dat was mijn inspiratie. Van daaruit evolueerde het naar deze spons van medische kwaliteit die alles heel snel absorbeert.”

Gebruiksaanwijzing van de dripstick

Die spermaspons kennen we nu als de dripstick; een medische spons met handvat. De gebruiksaanwijzing is simpel: je houdt het spermastokje met één hand vast terwijl je zit, brengt de spermaspons langzaam en voorzichtig bij je vagina naar binnen en beweegt de spons zachtjes heen en weer. Vervolgens trek je de spermaspons er voorzichtig weer uit.

Je kunt de spermaspons slechts eenmaal gebruiken. Daarom verkoopt Awkward Essentials verschillende verpakkingen: tien, twintig, 69 of honderd stuks, variërend van 15 tot 95 dollar. En hoewel je met het gebruik van de dripstick dag kunt zeggen tegen het wachten op de wc, lekkages, vuile lakens of geruïneerd ondergoed, onderstreept het bedrijf wel dat je ‘altijd naar het toilet moet gaan na het vrijen, zelfs als je een dripstick hebt gebruikt.’

“Zo vermijd je urineweginfecties. They suck,” lezen we op de website.

Frances Tang van Awkward Essentials

Naast de spermaspons verkoopt Frances Tang ook een first timer’s kit (inclusief dripsticks en vochtige handdoekjes). De reden is simpel: ze wil gesprekken over seks minder ongemakkelijk maken. “Ik vind het slecht gesteld met de seksuele voorlichting, vooral in de VS. Sommige opmerkingen die we krijgen zijn echt schokkend, zoals mensen die hun eigen anatomie niet echt begrijpen. Daarom is het belangrijk om ook over het proces ná seks te praten. Zorg ervoor dat dit een normaal gespreksonderwerp is. Als er problemen zijn, of als er iets is waar je je ongemakkelijk bij voelt, dan moet je je op je gemak voelen om dat aan iemand te vertellen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme