Zoveel dagen per week moet je sporten voor een optimaal resultaat

Gezondheid Maaike van de Graaf 10 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Beweging is onwijs gezond voor je en dus is het goed om regelmatig te sporten. Maar wat is voldoende? Een keertje per week of toch zeker wel iedere dag even? In dit artikel geven we daarom antwoord op de vraag hoeveel dagen je per week moet sporten voor een optimaal resultaat.

En we verklappen alvast: het is niet weinig..

Zoveel uur per week moet je sporten voor een optimaal resultaat

Onlangs ging een journalist van Independent in gesprek met personal trainer Tom Mans. Hij liet weten dat slechts een of twee keer per week sporten háást geen zin heeft. Hij vertelt: ‘Het geeft je niet meer dan een lage conditie’. De personal trainer adviseert mensen daarom ook in ieder geval drie keer per week te trainen. ‘Zo kun je je eventuele gezondheidsdoelen binnen een redelijke tijd bereiken en fit en gezond blijven.’

Mans doet er nog een schepje bovenop en zegt dat vier of zelfs vijf keer per week trainen eigenlijk ideaal is. Toch is dat – niet gek – voor veel mensen simpelweg niet haalbaar. Volgens hem moet je dan ook al trots zijn als je drie keer per week een uurtje aan het zweten bent.

En zo lang moet je per keer sporten

Op de vraag hoe lang de work-out dan iedere keer moet duren, is lastig antwoord te geven. Dit heeft namelijk alles te maken met de intensiteit van je training. Toch adviseert personal trainer Mans om zeker wel 45 tot 60 minuten per keer te sporten. Zo raadt hij aan om eerst tien minuten te besteden aan het opwarmen van je lijf, waarna je zo’n half uur tot veertig minuten krachttraining doet en daarna nog tien minuutjes vrijhoudt voor de cooling down. 

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Independent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen