Zo begin je weer rustig met trainen na een heftige bevalling

Body Redactie 18 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

De tijd na de bevalling is altijd ontzettend hectisch, zeker als je bevalling een tikkeltje heftiger dan normaal is verlopen. Je moet na een bevalling natuurlijk aan je kleintje én aan je herstel denken. Sporten is een ding waar je de eerste tijd dus echt niet op zit te wachten. Begint het na een tijdje toch weer te kriebelen? Dan kun je het bewegen rustig aan weer oppakken.

Na een bevalling mag je de eerste 6 weken niet sporten. Mocht deze periode voorbij zijn en je wil weer rustig beginnen met trainen, omdat je bijvoorbeeld wat fijner in je vel wil gaan zitten of gewoon even me-time wil hebben, dan hebben we hieronder wat goede ideeën voor je klaarstaan.

1. Veel wandelen met de kleine

Wanneer je lichaam nog teveel in de kronkels ligt om te trainen, maar je toch beweging wil dan is het lekker om te gaan wandelen. Je kindje in de kinderwagen en duwen maar. Je kleine kan lekker een dutje toen terwijl jij frisse lucht krijgt tijdens een fijne wandeling. Het kan bijna niet anders dan dat jij je daarna een stuk beter en fitter voelt én je krijgt nog eens beweging ook. Dag zwangerschapskilo’s.

Begin met korte stukjes, zodat je wanneer het toch niet gaat snel weer naar huis kunt. Of las in ieder geval een tussenstop in bij een leuke koffietent. Je moet in ieder geval niets gaan forceren, want daardoor duurt het volledige herstel alleen maar langer.

2. Thuisoefeningen

Mocht het wandelen je al goed afgaan dan kun je ook beginnen met wat oefeningen thuis. Dit kan makkelijk wanneer je baby een dutje doet. Het klinkt misschien gek, maar de oefeningen van Nederland in beweging zijn echt top. Te oubollig? Dan staan er ook zat video’s op YouTube waar je aan kunt meedoen. Doe rustig mee op je eigen tempo. Wil je iets extra’s om je spieren meer te trainen? Train dan met wat lichte gewichten erbij. Zo kom je vanzelf weer in shape.

3. Samen met een coach

Wanneer je weer wil trainen maar toch een tikkeltje bang bent om wat verkeerd te doen dan kun je een personal trainer inschakelen. Je hebt tegenwoordig speciale personal trainers voor moeders. Zij kunnen je goed helpen en leren je in een paar lessen hoe je kunt trainen en jij leert na de bevalling jouw nieuwe lichaam weer kennen. Mocht je een personal trainer te duur vinden zijn er ook veel lessen ‘after zwangerschapsgym’ te vinden. Hier ga je samen met andere nieuwe moeders op een rustige manier aan de slag.

Dit artikel is geschreven door Vera Guldemeester.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen