Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Eten 20 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Van dit recept voor quesadilla’s met spinazie worden álle kinderen blij

Je zou quesadilla’s kunnen zien als de Mexicaanse versie van de tosti. Maar in plaats van brood, gebruik je tortilla’s. Dat levert een heerlijke dunne, knapperige snack op. Lekker met serranoham, kaas, bosui en wat spinazie.

Deze quesadilla’s kunnen je kinderen prima zélf maken. Help ze bij het snijden van de spinazie, de bosui en de koriander, of laat ze deze ingrediënten in stukjes knippen met een (schone) keukenschaar.

Je kunt de quesadilla’s bakken in een koekenpan of even onder een contactgrill leggen. Ze zijn gaar in nog geen vijf minuten. Lekker om tussen de middag te eten of als snack tussendoor.

Tip! Serveer deze quesadilla’s bij Mexicaanse tortilla-soep

Quesadilla's

Het recept

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 volkoren tortilla’s
  • Twee flinke handen spinazie
  • 4 tot 8 plakjes Serranoham
  • 2 bosuien
  • 15 gram verse koriander
  • 175 gram geraspte kaas
  • Olijfolie

Verder nog nodig:

  • Een contactgrill of een koekenpan

Quesadilla’s met spinazie maken

Stap 1

Leg alle ingrediënten klaar. Snijd of scheur de blaadjes spinazie in reepjes. Snijd de bosuien in ringetjes en hak de koriander fijn. Kidsproof tip: dat kun je allebei ook met een keukenschaar doen.

Stap 2

Leg een tortilla op een bord om ‘m te beleggen. Je belegt de helft van de tortilla, want de andere helft vouw je er straks overheen. Begin met één of twee plakjes Serranoham, wat spinazie en geraspte kaas. Strooi er de bosui en koriander overheen. Vouw de tortilla dicht. Doe dit met alle tortilla’s.

Quesadilla's beleggen

Stap 3

Giet een drupje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de quesedilla in de hete pan. Laat een minuut of twee bakken en draai ‘m daarna om met een spatel, om aan de andere kant te bakken. Of leg ze een paar minuutjes onder de contactgrill. Easy peasy! Doe dit met alle quesedilla’s.

Als je quesadilla’s goudbruin zijn en de kaas gesmolten is, zijn ze klaar. Snijd (of knip) ze in vier stukken en eet ze meteen op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme