De zestien stadia van ‘Ik wil mama worden’

Kinderen Els van Asseldonk 8 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Het begint al vroeg. ‘Later als ik groot ben word ik mama’. Van het met poppen spelen wandel je zo door naar het moederschap in wording. Hoewel, op je 6de denk je er weer heel anders over dan op je 14de om van 30 plus maar niet te zwijgen…

Mama worden

Een globale opsomming van wat we zoal dachten van 6-jarige tot dertiger. Herken je erin of totaal niet, het is zo willekeurig als een doosje bonbons. Je weet nooit wat je krijgt. Deze is tot stand gekomen door de redactie en haar eigen totaal gekleurde ervaringen.

6 jaar oud

Wat ik later wil worden? Juf. Of eh… mama. Ik wil mama worden. Als ik twintig ben, want dan ben je al écht vet oud.

7 jaar oud

Mama, Lieke zegt dat als twee mensen bloot zoenen en knuffelen dat ze dan een baby krijgen. Maar dat is toch niet zo, he?

8 jaar oud

Jongens? Bah! Echt niet dat ik ooit DAT wil doen met een jongen. Dan ga ik later wel alleen wonen en als dolfijnentrainer werken.

10 jaar oud

ORLANDO BLOOM! Als in, ik begrijp hem écht. Hij is zo normaal gebleven en zou echt een goede vader zijn, denk ik. Dan blijft hij thuis met zijn krullende haar en gitaar en zingt liedjes voor de kinderen. OMG, hij is zo cute!

12 jaar oud

Help! Ik weet dat ik zei dat ik ongesteld wilde worden omdat al mijn vriendinnen dat al zijn… Maar hé, dat is echt mega-irritant. Ongesteld zijn. Ik ben dat hele vrouw-worden-zodat-je-ooit-kinderen-kunt-krijgen-verhaal nu al beu.

14 jaar oud

Holy shit! Het monster waar ik op pas heeft zojuist de grootste luierexplosie ooit gehad. Oké, hij is best schattig (als-ie slaapt). Wat nu? Mama bellen?

16 jaar oud

Zou ik aan de pil moeten? Pim heeft al één keer aan mijn borsten gezeten. Als je die keer dat hij in mijn zij probeerde te porren (maar miste) niet meetelt. Ik zeg wel tegen mama dat ik de pil wil omdat ik zoveel puistjes heb. Wat ook zo is. Zucht.

17 jaar oud

OMG, ik heb dus voor het eerst seks gehad. Het was zó ONHANDIG. Ik slik de pil, we hebben een condoom gebruikt, maar help! Ik ben zo nerveus en bang dat ik zwanger ben. Please, laat mij NIET zwanger zijn.

21 jaar oud

‘Ik houd zó veel van jou. Wij blijven écht voor altijd samen. Ik zie al helemaal voor me hoe we straks een zwerm kinderen hebben. Papa en mama zouden best wel af en toe op willen passen. En ze betalen nu toch al een deel van mijn studie.’ Oké, gelukkig. Er staat dat ik niet zwanger ben. Pfieuw!

23 jaar oud

Echt no way dat ik nu een kind zou willen krijgen.

25 jaar oud

Echt no way dat ik nu een kind zou willen krijgen.

26 jaar oud

Nee maar écht, een kat hebben is écht bijna hetzelfde als een kind. Ik heb net een nieuwe krabpaal voor haar gekocht, omdat ik bang ben dat ze zich verveelt als ik moet werken. Hé, als je trouwens nog sushi over hebt, mag ik het dan mee naar huis nemen om het aan Tijgertje te geven?

28 jaar oud

Wat is dit? Waarom is iedereen ineens zwanger?

29 jaar oud

Ik wist dus écht niet dat baby’s in de baarmoeder proeven wat hun moeders eten. Maar even serieus: ik vind het zó leuk voor jullie! Maar alsjeblieft, jullie worden toch niet van die ouders die hun baby oorbellen geven hè? Dat vind ik zo ziel… Oh, jullie vinden dat mooi? Oké. Zal ik nog een fles wijn bestellen? Oh wacht, ja. Ik ben de enige die drinkt. Pardon, ober!

30 jaar oud

Ik snap het niet. Ik ben gestopt met de pil, we hebben seks wanneer ik ovuleer en ga na de seks eerst met mijn benen omhoog liggen.

WAAROM BEN IK NOG NIET ZWANGER? IEDEREEN IS ZWANGER. IK WIL OOK ZWANGER ZIJN.

31 jaar oud

OMG, ik ben mama.

The best has yet to come? Volgens onderzoek ben je het gelukkigste op déze leeftijd >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme