4 producten die je gewoon in huis hebt liggen waarmee je stempels kunt maken voor kids

Tips & Tricks Gina Koninkx 27 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Kids kunnen er werkelijk úren zoet mee zijn: stempelen. Het is natuurlijk ook bijster interessant om te zien hoe een mooi kleurrijk figuur op je papiertje verschijnt als je er een stempeltje op drukt. Dat uren zoet zijn komt jou natuurlijk ook niet altijd slecht uit, maar wat als de stempels kapot of op zijn? Maak je geen zorgen, stempels maken kan ook jij met deze producten die je gewoon in huis hebt liggen.

Zelfs stempels maken met kinderen

Winkels dicht of plenst het buiten? Dan heb jij niet zo veel zin om de deur uit te gaan natuurlijk. Zul je altijd zien dat je kids net op dat moment zin hebben om te stempelen. Gelukkig kun je makkelijk stempels maken van deze huis-tuin-en-keukenproducten. Super mommy!

1. Aardappelen

Als je kindjes nog jong zijn is het wel belangrijk dat jij de figuurtjes of patronen in de aardappelen kerft. Snijd een aardappel door midden en gebruik een klein aardappelschilmesje om er leuke stempels van te maken. Even dippen in de verf en klaar is Kees.

2. Keukensponsjes

Nog veel makkelijker is het maken van stempels van keukensponsjes. Hier heb je altijd wel een pak van in de kast liggen. Knip er sterretjes, hartjes of bloemen van en dip de sponsjes in de verf. Stempelen maar!

3. Bubbeltjesplastic

Vouw wat bubbeltjesplastic om wc-rol heen. Dip het in de verf en ga aan de slag. Kinderen moeten zelf aan de slag met hun creativiteit want je kunt wel alleen rondjes stempelen.

LEES OOK: Met deze handige hack kan jouw kind makkelijk bloemen verven

4. Lijm

Heb je nog ergens een lijmpistool of andere hobbylijm liggen? Maak hiervan figuurtjes op karton of ander dik papier. Laat dit goed hard worden voor je ze gebruikt. Even dippen in de verf en jullie hebben er een heleboel nieuwe gepersonaliseerde stempels bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen