Jayden (8) werd ernstig ondervoed en verwaarloosd uit huis geplaatst

Kinderen Redactie 30 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

De nu achtjarige Jayden werd op zijn derde ernstig ondervoed en verwaarloosd uit huis geplaatst. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is Jayden toe aan zijn derde pleeggezin.  ‘Namens Het Vergeten Kind, een van de initiatiefnemers van De Nacht van Het Kind, wordt het verhaal van Jayden verteld.’

De Nacht van Het Kind is een initiatief van vier hulporganisaties (KiKa, Edukans, Liliane Fonds en Het Vergeten Kind) die voor het eerst hun handen ineen slaan voor kinderen in nood. Wereldwijd liggen miljoenen kinderen wakker vanwege hun handicap, omdat ze ernstig ziek zijn, nooit naar school kunnen of vanwege hun onveilige thuissituatie. Zij roepen daarom zoveel mogelijk Nederlanders op om 1 juni tijdens de Nacht van Het Kind wakker te blijven en geld in te zamelen voor kinderen in nood. Om al die kinderen weer een goede nachtrust te geven en ze kind te laten zijn. Een van die kinderen is Jayden, dit is zijn verhaal.

Verwaarloosd en ondervoed

Toen de driejarige Jayden onder politiebegeleiding uit huis werd geplaatst was hij een klein, angstig jongetje. Ernstig ondervoed en verwaarloosd werd hij geplaatst in een crisispleeggezin waar hij veilig was en aan kon sterken. Helaas kon dit gezin hem niet houden omdat Jayden vaak agressief was en daardoor een gevaar voor de andere kinderen in het gezin. De uitingen van agressie waren waarschijnlijk het gevolg van het geweld dat hij thuis had meegemaakt.

Een gezin voor Jayden

Daarna heeft Jayden al op veel verschillende plekken gewoond. Het gedrag van Jayden wordt steeds moeilijker. Niemand begrijpt hem, zijn trauma’s zijn open wonden, maar dan van binnen. Hij is bang. Heel bang. Om weer weggestuurd te worden, om weer afgewezen te worden en weer opnieuw te moeten beginnen op een plek waar hij niemand kent en waar niets vertrouwd is. Overdag is Jayden boos, brutaal en opstandig. ‘s Nachts ligt hij wakker en huilt zich in slaap.

De Nacht van het Kind wil dat Jayden geen slapeloze nachten meer heeft. Doneer, haal geld op met een eigen georganiseerde actie, steun een van de vele acties, of sms KIND naar 1008 en kies een bedrag om te doneren. Voor meer informatie kijk op www.nachtvanhetkind.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de Nacht van Het Kind

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme