Tanyka’s (32) kinderen zijn model: ‘De eerste opdracht van Luna-Mae was voor Zara’

Kinderen Valéry de Voijs 26 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Je hoeft maar een blik op Tanyka’s Instagrampagina te werpen en je ziet: het is geen verrassing dat haar kids populair zijn in de modellenwereld. Toch kunnen wij ons voorstellen dat het niet altijd gemakkelijk is om je kinderen te begeleiden in deze bijzondere – maar ook soms keiharde wereld. In een interview met Famme vertelt Tanyka hoe zij daarmee omgaat.

Tanyka Reep (32) is moeder van Luna-Mae (7) en Lowen (5). Naast het moederschap heeft ze haar eigen webshop LM-Amsterdam (vernoemd naar haar dochter) waar ze niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en baby’s leuke kleding verkoopt.

Kinderen in de modellenwereld

Zowel Tanyka’s dochter en zoon staan regelmatig model voor grote merken. De populaire Luna-Mae heeft dan ook op haar Instagrampagina ondertussen 17.3 duizend trouwe volgers.

Wanneer en hoe ontdekte je dat je kinderen fotogeniek zijn?
“Ik vind het zelf leuk om foto’s te maken en natuurlijk om momenten vast te leggen van mijn kindjes. Deze foto’s postte ik op mijn Insta en kreeg daar veel reacties op. Toen Luna-Mae 2 jaar was, werd zij gescout door @kidz.management. Het duurde een half jaar voor ik zeker wist of dit wel een goed idee was. Uiteindelijk dacht ik: waarom niet? Je krijgt mooie foto’s en we kunnen het geld dat zij verdienen voor ze sparen.”

Waaraan merk je dat je kinderen het poseren leuk vinden?
“De sfeer bij een fotosessie is altijd gezellig. De eerste opdracht van Luna-Mae was voor Zara. We vlogen ervoor naar Spanje en verbleven een nachtje in een hotel. Luna-Mae praat nog steeds over deze ervaring. Het was een bijzondere ‘mama-en-dochter-mini-trip’. Het knusse van samenzijn en het spannende van: waar komen we terecht? Dat we het samen konden meemaken was supergezellig en onvergetelijk.”

Luna-Mae
Luna-Mae. Luna-Mae

Willen jouw kinderen dit modellenwerk later ook fulltime gaan doen?
“Haha, nou daar zijn we niet mee bezig en Luna-Mae ook niet. Ze heeft wel door heeft dat ze modellenwerk doet, maar ze wil nog steeds prinses worden. En Lowen wil graag Ironman zijn!”

Krijg je wel eens kritiek, of vervelende DM’s?
“Nee eigenlijk nooit. Eigenlijk zijn de reacties alleen maar leuk. Het werk ben ik zelf totaal niet aan het pushen. Het gaat zoals het gaat en als ze het niet leuk vinden doen we het niet.”

Hoe vinden je kinderen het om naar een casting te gaan, en om eventueel afgewezen te worden?
“Onze kids zijn bescheiden en soms verlegen. Zenuwachtig zijn ze eigenlijk nooit maar ze hebben wel altijd even tijd nodig om te wennen. En bij sommige shoots kan dat niet, en daar is het team waarschijnlijk niet heel blij mee. Ik zie dat dan niet als een afwijzing, maar denk: dan passen zij ook niet bij ons. En het moet leuk blijven en gezellig voor ze.”

Wat is de meest bijzondere klus die ze hebben gedaan?
“Luna-Mae en ik zijn twee keer samen met naar Spanje geweest voor Zara. Nu wordt ze vaak gevraagd voor Terstal. Dailybrat vraagt haar voor elke collectie. Ik vind dit echt de top drie als het om samenwerking en vriendelijkheid gaat. Het gaat heel speels en dat is heel belangrijk voor die kleintjes.”

Wat is Luna-Mae’s favoriete outfit?
“Het Leopard playsuitje van LM-Amsterdam, en een zonnebril!”

Wat zou je een ouder adviseren die ook kinderen heeft die graag model willen worden?
“Probeer het een keer en je merkt vanzelf of het iets voor je is. Dat is het belangrijkst.”

Tanyka met Luna-Mae
Tanyka met Luna-Mae.
V.l.n.r.: Lowen, Tanyka, Charbel, Luna-Mae.
Tanyka met Luna-Mae
Tanyka met Luna-Mae.

Kinderen met deze sterrenbeelden hebben de meeste kans later rijk te worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme