Gwen (37): ‘Ik vind het kind van mijn vriendin vreselijk, stel ik me aan?’

Persoonlijk Rachelle Abbas 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het kan natuurlijk zijn dat je de kriebels krijgt van hoe andere kinderen zich gedragen. Dat ondervond ook deze moeder. Gwen (37) vindt het 12-jarig kind van haar vriendin écht irritant. Ze kan hem niet meer uitstaan en weet niet goed wat ze er mee aan moet.

Om privacyredenen zijn de namen van moeder als zoon gefingeerd.

Irritant kind

“Jake heeft absoluut geen respect voor volwassenen. Hij gedraagt zich alsof hij één van ons is. Tijdens Kerst en Oud en Nieuw gingen we met wat mensen erop uit, en hij wist de hele beleving te verpesten. Iedere avond zat hij aan tafel met zijn handen achter uit hoofd, alsof hij in charge was. Hij bemoeide zich met gesprekken waar ‘ie niet eens iets van af weet.

Op een avond, toen ik het avondeten had gemaakt, vond hij het nodig om me te vertellen dat de kip ‘te gaar’ was en dat de saus leek op iets ‘wat zijn hond had uitgespuugd’. Ik besloot het maar een beetje weg te lachen, maar geen van zijn beide ouders greep in. Later die avond vroeg hij zijn moeder ‘waarom haar tanden zo geel waren?’ terwijl hij naar mij keek. Hij zei het extra hard zodat iedereen het zou horen. Zijn moeder, mijn vriendin, was er duidelijk van geschrokken.

Het probleem is dat ik wel weet dat dit geen fase is. Zijn vader is ook zo, hij heeft iets heel arrogants over zich als er sociale situaties plaatsvinden. Ik weet niet goed wat ik moet doen – ik lach het nu vaak weg, maar ergens heb ik ook de neiging om er iets van te zeggen. Ik kan hem gewoon echt niet uitstaan.”

Herken jij de situatie van Gwen? In dit artikel leggen we uit waarom je juist wel of niet een andere ouder mag aanspreken op het gedrag van zijn of haar kind.

Oh no you didn’t! Deze moeder haalt de meest gemene grap ooit uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme