Uit deze zes tekenen blijkt dat je héél intelligent bent

Gezondheid Rachelle Abbas 1 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Je hoeft echt niet een hoog IQ te hebben om als heel intelligent persoon te worden beschouwd. Volgens experts realiseren veel intelligente mensen zich niet eens hoe intelligent ze werkelijk zijn.

Benieuwd of jij als intelligent kan worden gezien? Wij zetten zes tekenen op een rij die hierop kunnen wijzen.

Wat is intelligentie?

Maar eerst, wat is intelligentie? Volgens experts is een heel intelligent persoon iemand die flexibel is in zijn of haar denken en zich makkelijk kan aanpassen aan veranderingen. Iemand die denkt voordat ze doet en die in staat is om zijn of haar emoties goed te beheren. En nee, als je een sociale vlinder bent betekent dat nog niet dat je slim bent. Deze tekenen kunnen erop wijzen dat je wél intelligent bent:

1. Je bent empatisch en medelevend

Er blijkt een correlatie te zijn tussen hoge emotionele intelligentie en een hoog IQ. Empathie, dat deel uitmaakt van de emotionele intelligentie, en begrip, dat deel uitmaakt van cognitieve intelligentie, zijn direct met elkaar verbonden. Dus als je met je hart kiest, is de kans groot dat je ook met je verstand kiest.

2. Je bent nieuwsgierig naar de wereld

Slim zijn gaat over nieuwsgierigheid naar van alles en nog wat. Volgens experts stellen intelligente mensen vaak vragen als wie, wat, wanneer, hoe, waarom en wat als. Ze vinden het leuk om te leren over andere mensen, culturen, dieren, geschiedenis en de wereld als geheel.

3. Je bent opmerkzaam

Volgens experts zijn intelligente mensen het tegenovergestelde van mensen die praten om te bewijzen wie ze zijn. In plaats van ‘opscheppen’ over hun prestaties of mensen vertellen hoe goed hun mening is, zijn ze meestal stil en oplettend. Je ziet dingen die anderen hebben gemist, omdat je de mogelijkheid neemt om alles op te nemen.

4. Je bent erg volwassen

Je weet goed je emoties en impulsen te beheren, zodat ze geen schade aanrichten. Zelfbeheersing is een teken van intelligentie omdat het betekent dat je meer geneigd bent om na te denken voordat je handelt. Als je ongemak ervaart in het leven, doe je er alles aan om het probleem op te lossen zodat het ongemak snel minder wordt.

5. Je kent je grenzen

Intelligente mensen proberen niet te doen alsof ze alles weten. Ze zullen niet iets doen wat ze niet kunnen en vervolgens ‘acteren’ dat ze het wél kunnen – in plaats daarvan kennen ze hun grenzen en zullen ze durven toegeven. Daardoor staan ze open om meer te leren van anderen of van bepaalde situaties.

6. Go with the flow is jouw motto

Als je flexibel bent en graag meegaat met de stroom, is de kans groot dat je intelligent bent. In plaats van onbuigzaam zijn, blijf je mentaal flexibel, open van geest en kunt je makkelijk aanpassen aan het leven.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme