Redactie
Redactie Relatie 25 feb 2020
Leestijd: 4 minuten

7 tekenen dat je niet samen bent met je soulmate

Wanneer je een relatie met iemand aangaat doe je dit natuurlijk niet zomaar. Hij (of zij) is degene naar wie je al die tijd hebt verlangd. Jullie kunnen het goed met elkaar vinden, zowel als lovers als beste maatjes. No way dat je hem ooit nog loslaat, want jij hebt je soulmate gevonden. Naar mate de tijd leren jullie elkaar echter beter kennen en dat roze brilletje krijgt een steeds lichtere kleur. Je ziet ineens glashelder dat jullie band sterker groeit of juist steeds meer afzwakt. Als je deze zeven tekenen herkent kan dit erop duiden dat je niet samen bent met je soulmate.

1. Strijdlustig

Hoewel het geweldig is om een spelletje te winnen is liefde alles behalve een wedstrijd. Streef je er altijd naar om “de winnaar” te zijn tijdens een hevige discussie? Heb je altijd het laatste woord en wil je ten kosten van alles gelijk krijgen? Niet elke tweestrijd gaat om “gelijk hebben”. Het is juist belangrijk dat jullie elkaar proberen en leren te begrijpen, elkaars mening respecteren en tot een compromis komen. Heb je het gevoel dat je altijd een competitie aan moet gaan? Dan is dit geen goed teken.

2. Oude koeien

Liefde gaat niet altijd over rozen, akkefietjes zijn niet meer dan normaal. Ieder koppel heeft weleens een meningsverschil, maar het is de bedoeling dat jullie beiden van deze situatie leren. Worden er continu oude koeien uit de sloot gehaald? Naast het feit dat dit jullie niets oplevert en jullie hierdoor in het verleden blijven hangen is dit geen gezond signaal. Ruziën over hetzelfde onderwerp kan erop duiden dat jullie een fundamenteel verschil in normen en waarden hebben.

3. Veranderingen

Het kan zo zijn dat de kledingstijl, muzieksmaak of politieke overtuiging van je partner niet helemaal jouw ding is. Het is helemaal niet erg om hier en daar te verschillen. Jullie kunnen immers van elkaar leren! Maar als je zijn idealen niet accepteert en respecteert en bepaalde aspecten van je partner – zoals zijn karakter, geloofsovertuiging of smaak – wil veranderen vraag jezelf dan eens af of je de rest van je leven met hem wil spenderen?

4. Prioriteiten

School, werk, sport, kids, familie, vrienden, huishouden én een momentje voor jezelf als het nog even kan… De verplichtingen zijn eindeloos en het is een flinke opgave om je activiteiten zo strak mogelijk in te plannen. Je hebt amper tijd voor jezelf, laat staan voor je partner. Als jullie dan al een date op de agenda hebben staan houd jij je niet altijd aan de afspraak. Tja, jij kunt er ook niets aan doen dat je na een lange werkdag de bank niet meer af kan komen. Oeps, als jij je partner als vanzelfsprekend beschouwt en quality time met hem geen prioriteit vindt moeten er alarmbelletjes rinkelen!

5. Individueel

Als je je soulmate hebt gevonden vormen jullie een team. Of je nu een heftige periode doormaakt of er juist een fantastische ervaring op je wacht; normaliter wil je je partner bij grote – maar ook kleine – gebeurtenissen in je leven betrekken. Van de trouwerij van je beste vriendin tot een sterftegeval binnen de familie en een wereldreis; jullie delen verdriet én geluk en staan samen sterk. Jij en ik worden “wij”, maar als je dit gevoel niet hebt is de kans groot dat jij “de ware” nog niet tegen ‘t lijf bent gelopen.

6. Geheimpjes

Okay je hoeft echt niet iedere uitgave met je lover te bespreken. Als je een leuke tas hebt gescoord of bent gaan lunchen met vriendinnen is het overbodig om het prijskaartje met ‘m te delen. Maar wanneer je een shop verslaving hebt, met schulden rondloopt of geld opzij wil zetten voor een groot project is ‘t verstandig om je lief in te lichten. Houd iets je tegen? Als je de behoefte voelt om iets te verbergen of te liegen vraag je dan af waarom. Wanneer je je soulmate hebt gevonden kost het je namelijk geen moeite om open en eerlijk zijn, ook over je financiën.

7. Impulsief

Of het nu om woorden of acties gaat, je denkt niet na voor je iets zegt of doet. Het is niet zo dat je geen rekening wil houden met de gevoelens van je partner, maar dit bedenk je je pas als het kwaad is geschied. Dit is een vorm van ongeremde zelfexpressie; blijkbaar loop je met zoveel frustraties, verdriet en angst rond dat je emoties de overhand nemen. Op den duur kan dit een ongezonde dynamiek in jullie relatie creëren. Sowieso is het niet bepaald healthy als je rondloopt met mixed feelings. Een soulmate luistert naar je en doet er alles aan om je negatieve emoties om te toveren tot happy ones! 

Als je één (of meerdere) van de bovenstaande punten herkent wil dit niet meteen betekenen dat je je partner aan de kant moet zetten. Aan ieder aspect kan uiteraard worden gewerkt, je moet je echter afvragen of je het waard vindt. Diep van binnen weet je of jouw lief je (nog) wel gelukkig maakt of niet. Ga dus altijd op je eigen gevoel af en kies voor je eigen geluk! 

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme