Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Relatie 8 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

6x tekenen dat je partner klaar is voor een kind

Wanneer je een tijdje een relatie hebt en je bent rond de dertig komt vaak de vraag: ‘Willen jullie al kinderen?’ Maar ja, hoe weet je eigenlijk of jullie wel klaar zijn voor het krijgen van een kind? Aan deze tekenen kun je herkennen dat je partner klaar is voor een kind.

De beslissing nemen om samen te proberen een kindje te krijgen is een grote stap. Samen een kind krijgen is namelijk een onvoorwaardelijke en bovendien eeuwige verbintenis. Maar dat niet alleen, als ouder heb je ook veel verantwoordelijkheden en zal je leven er waarschijnlijk anders uit gaan zien. Zo herken je of je partner klaar is om die stap te nemen.

Tekenen dat je partner klaar is voor een kind

Herken je deze signalen? Dat is het misschien wel tijd voor gezinsuitbreiding.

1. Hij ziet overal kinderen

In de supermarkt wijst hij naar een schattige baby in een karretje, in het park praat hij over die vader die staat te voetballen met zijn zoontje. Overal waar jullie heen gaan ziet hij kinderen. Als dat geen teken is…

2. Hij verzorgt je als je ziek bent

Wanneer jij je belabberd voelt en in bed ligt brengt hij je soep, kamillethee en vers fruit. Hij wil je graag verzorgen en doet dat ook nog eens heel goed en liefdevol. Misschien kan hij dat ook wel doen voor jullie kindje?

3. Hij zorgt voor de pup

Kan je partner goed zorgen voor een puppy? Dan is dat een goed teken dat hij klaar is voor een baby. Puppy’s vragen namelijk om veel aandacht, tijd en verzorging. Eigenlijk zijn het dus net een soort baby’s.

4. Hij speelt met zijn neefjes

Als jullie op visite gaan bij je neefjes of zijn vriend die net een kleine heeft is hij niet bij ze weg te slaan. Hij maakt grapjes met ze, gooit ze in de lucht en knuffelt ze het liefst helemaal plat. Hij vind kinderen overduidelijk wel héél erg leuk.

5. Hij bereidt zich voor op de toekomst

Hij wil graag een huis met een extra slaapkamer of wil opeens sparen voor een grotere familieauto. Daar gaan je eierstokken toch van rammelen?

6. Hij stuurt je babyfoto’s door

Heeft zijn neef net een baby gekregen en stuurt hij je de babyfoto direct door? Inclusief alle gegevens van de bevalling en een onderschrift dat zegt: ‘Wat is hij schattig hè?’ Dan is hij misschien wel klaar voor een baby van jullie zelf.

Lees ook:

8x waarom je meer van je partner houdt sinds jullie een kind hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Glamour.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme