Hoe laat is jouw kind geboren? Dit zegt het over z’n toekomst

Kinderen Valéry de Voijs 13 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Jij kunt je vast nog precies herinneren hoe laat jouw kiddo geboren werd. In sommige culturen wordt er zelfs veel waarde gehecht aan dit tijdstip. Zo zijn ze er in India heilig van overtuigd dat het tijdstip waarop een kind geboren wordt zelfs zijn toekomst kan voorspellen.

Er is geen wetenschappelijk onderzoek gedaan of de toekomst van onze vroege vogels daadwerkelijk rooskleuriger is dan de kinderen die in de namiddag zijn geboren. Maar who knows… In India zijn ze er in ieder geval van overtuigd.

Wanneer is jouw kind geboren?

Je kunt een heleboel afleiden van de dag en het tijdstip waarop je kind geboren is. Of jij nu een fan bent van numerologie, of het allemaal met een korreltje zout neemt… leuk is het in ieder geval wel. Lees hieronder wat de datum én het tijdstip zegt over de toekomst van je kind:

Datum

Dat we geboortecijfers kunnen berekenen, is niets nieuws. Volgens een simpele rekensom kun jij namelijk uitrekenen wat het geboortecijfer van jouw kind is (of van jezelf natuurlijk).

Stel dat jouw kind vijf jaar geleden op een mooie lentedag op de wereld kwam. Op 20 April 2016 om precies te zijn. Dan tel je dus de volgende getallen bij elkaar op: 2+0+0+4+2+0+1+6=15. Vervolgens tel je 1 en 5 bij elkaar op, et voila: het geboortegetal van jouw kind is 6, wat betekent dat je in je handjes mag klappen. Kinderen met een geboortecijfer 6 zijn namelijk erg harmonieus.

  • 1 = Individualistisch, en kunnen zich ontpoppen tot grote leiders.
  • 2 = Superlief, gevoelig en hebben een sterke intuïtie.
  • 3 = Ah! de dagdromers, romantici, en creatievelingen.
  • 4 = Dit zijn de harde werkers. Gedisciplineerd en perfectionistisch.
  • 5 = De levensgenieters. De avonturiers. De vrijbuiters.
  • 6 = Peace, love & happiness: als alles maar in balans is.
  • 7 = De denkers, filosofen, en intellectuelen.
  • 8 = Ambitieus en succesvol.
  • 9 = De super chille, open-minded, geduldigen.
  • 11 = Oehlala: de inspirators met een spirituele missie.
  • 22 = Dé perfecte analytici. Goed met cijfers en data.
  • 33 = Net als 11, erg spiritueel. Ze hebben een missie om anderen te ‘genezen’.

Tijdstip

In India gaan ze nog een stapje verder. Daar zou het tijdstip waarop je kind geboren is niet alleen zijn persoonlijkheid voorspellen, maar ook zijn toekomst.

Geboren tussen middernacht – 02:00 uur

Kids die in de eerste uurtjes geboren zijn, hebben vaak veel zelfvertrouwen. Daarom zullen ze zich mega comfy en zelfverzekerd voelen in sociale settings. Ze zullen jou overigens nooit vergeten: familie zal namelijk altijd op de eerste plek staan.

Geboren tussen 02:00 uur – 04:00 uur

Ahhh.. De slimmeriken. Kinderen die tussen twee en vier uur ‘s nachts geboren zijn, zijn namelijk heel intelligent. Daarbij zijn ze ook nog eens geweldig in communicatie, en van nature super nieuwsgierig. Als zij in zichzelf blijven geloven, zullen ze kans maken op een mooie carrière.

Geboren tussen 04:00 uur – 06:00 uur

Dit zijn romantische dagdromers. Waarschijnlijk heel creatief, en behoorlijk eigenwijs.

Geboren tussen 06:00 uur – 08:00 uur

Als je kind in de vroege ochtenduurtjes op de wereld kwam, kun je verwachten dat hij zichzelf zal ontpoppen tot een grote leider. Wat voor werk ze ook zullen doen, ze zullen zich snel weten op te werken tot een leidinggevende functie.

Geboren tussen 08:00 uur – 10:00 uur

Deze kinderen zijn erg gevoelig, en houden dan ook veel van alleen zijn. Ze zullen zich focussen op zelfontwikkeling en innerlijke rust.

Geboren tussen 10:00 uur – 12:00 uur

Ahh… de social butterflies. Wat deze kids later ook zullen gaan doen… ze zullen er sowieso een feestje van maken.

Geboren tussen 12:00 uur – 14:00 uur 

Je zult van jongs af aan zien dat deze kinderen geweldige leraren zullen worden. Ze zullen een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben en goed in staat zijn om dingen uit te leggen.

Geboren tussen 14:00 uur – 16:00 uur 

Deze kinderen houden niet zo van beperkingen. Ze zullen zich nooit – maar dan ook nooit, door iets of iemand laten tegenhouden. Als zij iets willen dan gaat het gebeuren. One way or the other. 

Geboren tussen 16:00 uur – 18:00 uur 

De optimisten. Kinderen geboren in de late namiddag zullen altijd zien dat het glas halfvol is, en overal een positieve draai aan kunnen geven.

Geboren tussen 18:00 uur – 20:00 uur 

Kinderen die rond zonsondergang worden geboren zijn empathisch en gevoelig. Ze zullen anderen perfect kunnen aanvoelen. Daarbij zullen ze relaxed zijn en dingen gemakkelijk kunnen accepteren.

Geboren tussen 20:00 uur – 22:00 uur 

Deze kids kunnen het zichzelf ontzettend moeilijk maken. Ze zijn namelijk mega perfectionistisch… en dat kan ze nog weleens behoorlijk in de weg gaan zitten.

Geboren tussen 22:00 uur – 00:00 uur

Deze kinderen hebben veel fantasie, en zijn erg creatief. Van tekenen, acteren, dansen of het maken van muziek: als ze zich creatief kunnen uitdrukken zul jij ze niet horen klagen….

Zie jij al-tijd dubbele cijfers op de klok? Daar zit een betekenis achter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme