Tinderen na je 40ste? Dit is wat je zult ontdekken!

Persoonlijk Redactie 4 sep 2016
Leestijd: 4 minuten

Twee vrouwen vertellen openhartig over hun Tinder-ervaringen. Van UGG’s dragen als eis tot de ideale leeftijdsmatch (27!). Hier lees wat je wilt weten over Tinderen na je veertigste.

“Ik blijf me verbazen over hoe makkelijk het is,” zegt Maartje, 41, sinds een jaar op Tinder en niet op zoek naar een relatie. “Je kunt contact krijgen als je matcht, dan heeft een man je geliked en jij hem ook. Het is echt een hele makkelijke manier om mensen te ontmoeten. Ik heb ook eens gewoon iets gedronken met iemand, dat was hartstikke leuk.” Er zijn mannen die een vaste relatie willen. “Geen ONS, dat las Maartje in profielen. “Het duurde even voordat ik snapte wat het betekent. Het betekent: geen one nights stands.” Anderen willen maar een ding en zijn daar eerlijk over: ze zoeken friends with benefits. “Het is wat de meesten willen.”

UGG’s eis

Wat Esther opvalt (42, sinds twee jaar op Tinder, wil graag een relatie) is dat mannen een plaatje in hun hoofd hebben van hoe zijn date eruit moet zien. En ze voelen zich allerminst bezwaard om hun wensen door te geven. Esther: “Een Tinder-fling vroeg om hakken en los haar. Een ander tipte blauw ondergoed. Vrouwen stellen dergelijke eisen niet, ik in ieder geval niet.” En wat te denken van UGGS als eis? “Een man wilde dat ik het droeg, gecombineerd met een zwarte jurk. Werd-ie helemaal wild van.” Het eerste wat Esther zich afvroeg: sinds wanneer zijn UGGS sexy?.” Wat haar het meest stoorde, is dat verschillende Tinder-mannen een eis stelden zonder haar te vragen of zij er iets tegenover konden stellen. “Ze kunnen toch even vragen waar ik me prettig bij zou voelen, of wat ik graag zou zien?”

LEES OOK: Online daten? Let dan even hierop>

Supermatch

In Maartjes profiel staat dat ze geen vaste relatie wil. Ze heeft met mannen afgesproken in de leeftijd van 26 tot 45 jaar. Haar ideale Tinder-mach, concludeerde ze, is 27 lentes jong. “Ze zijn niet uit op een relatie, want ze willen over een paar jaar een vaste vriendin en kinderen. Wat ik leuk aan ze vind, is dat ze zo blij zijn, zo levendig. Het Engelse woord bubbly omschrijft het nog het best. Mannen van 27 zijn geen jongen meer. Maar ze zijn man genoeg om jou een goed gevoel te geven.”

Die twintigers zijn fysiek aantrekkelijk. Maartje: “Zeker, maar het is niet zo dat ik niet val op mannen van mijn eigen leeftijd. Echt waar, ik heb gedate met mannen van boven de veertig, en het is niet dat ik ze onaantrekkelijk vind. Maar ze willen meer. Ze zijn snel verliefd. Of ze hebben behoefte aan praten over hun issues. Maar mentale hulp geven, daar heb ik geen trek in.”
Daarbij komt: er zitten minder mannen van in de veertig op Tinder, het zijn vooral jongere mannen. “Sommigen zijn echt op seks uit. Anderen vallen op oudere vrouwen, omdat ze zelfverzekerder zouden zijn. Dat vinden ze interessant. Er zijn ook jongens die zeiden dat ze het oprecht prachtig vinden dat ik kinderen heb. Die gedachtegang volg ik niet helemaal. Hoezo?, vroeg ik, verander je dan zoveel als je moeder bent?”

Mr Lonely

“Als je echt op zoek bent naar een relatie met een man van je eigen leeftijd, zal Tinder voor de fourty up frustrerend zijn,” denkt Maartje. “Veel mannen willen friends with benefits.” In het boek TINDER. De Tinder survival gids (uitgeverij StoriesWithNoName) komt dit ook naar voren. Onder de veertigers kom je het type Mr Lonely veel tegen. Dat zijn mannen die lang geleden hun sociale leven hebben ingeruild voor het familieleven. Na de scheiding zijn ze eenzaam. Esther kan erover meepraten: “Waak voor eenzame mannen! Vraag terloops naar hun activiteiten buiten hun werk om. Google ze. Je zult ontdekken: dat heeft ‘ie niet. Geen sociaal leven, geen hobby’s.” Het zijn mannen die sowieso gelijk dolenthousiast zijn. “Die willen weer te graag. Wensen voor UGGS of blauwe beha’s hebben ze dan weer niet.”
De namen van de twee vrouwen zijn veranderd om privacyredenen.

LEES OOK: Dat magische gevoel; dit gebeurt er met je lichaam als je verliefd bent>

Tekst door: Tamara Klopper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme