Hierop wil je letten bij het kiezen van een draagzak voor je baby

Kinderen Vera Guldemeester 27 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Krijg je binnenkort een baby of heb je er net een gekregen? Dan is het fijn om een baby draagzak te gaan gebruiken. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel draagzakken op de markt. Zoveel zelfs dat we begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben hieronder wat handige tips voor een baby draagzak voor je op een rijtje gezet, zodat het makkelijker wordt om de juiste draagzak te vinden.

Laten we je eerst meenemen naar de grootste voordelen van een draagzak. Wanneer je baby ter wereld komt heeft hij huidhonger. Je baby wil dan ook het liefst altijd bij je zijn. Door middel van een draagzak geef je je baby de geborgenheid die het nodig heeft. Je baby dragen in een draagzak is ook goed voor de hechting tussen ouder en kind en daarnaast heb je je handen vrij. Verder neemt een draagzak bij de baby ook veel prikkels weg en heeft het een rustgevende en troostende werking.

In dit artikel lees je meer over alle voordelen van het dragen van je baby.

Waar let je op bij het kopen van een draagzak?

Onderstaande dingen zijn goed om in acht te nemen wanneer je een draagzak wil aanschaffen.

1. Ergonomische draagzak voor je baby

Een ergonomische draagzak is een draagzak waarin je baby in een ergonomische houding gedragen kan worden. Een ergonomische draagzak kun je herkennen aan: een rugpand dat soepel en zacht is en die ondersteuning van knieholte tot knieholte geeft en waarin je baby in de zogenaamde kikkerhouding zit (gespreide hurk houding) zit. Daarnaast draag je bij een ergonomische draagzak de kleine altijd met het gezicht naar jou toe.

2. Goede aansluiting van draagzak voor baby

Er zijn veel verschillende soorten en maten draagzakken. Het is belangrijk dat de draagzak niet alleen goed bij je baby aansluit, maar ook op jouw lichaam. Je kunt gaan voor een brede, stevige heupband of voor een zachte. Ook kun je kiezen uit twee brede of meerdere smalle schouderbanden die voor extra steun zorgen. Belangrijk voor jezelf is dat het gewicht van je baby goed verdeeld wordt over je schouders en rug, zodat je geen last krijgt van pijn. Kies voor een draagzak die jij prettig vindt zitten en waarin je je kind langere tijd kan dragen.

3. Kies voor een goede stof

Je baby zal waarschijnlijk heel wat uren gaan doorbrengen in de draagzak. Zorg daarom dat de draagzak van een goede kwaliteit stof is. Let hierbij op dat de stof goed ademt, maar tevens zacht, soepel en stevig is. Dit is het meest comfortabel voor je baby.

4. Wasmachineproof

Het is slim om te kiezen voor een draagzak die niet alleen wasmachineproof is, maar ook tegen een stootje kan. Zoals je waarschijnlijk weet kwijlen baby’s niet alleen veel, ook kunnen ze alles onder spugen en poepen. Let er dus op dat je draagzak gewassen kan worden en ook in een korte tijd droog is, zodat je er snel weer gebruik van kan maken.

5. Bestellen en passen

Op een plaatje kan een draagzak er nog zo mooi en comfortabel uitzien maar om erachter te komen of die daadwerkelijk bij jou en je baby past, is een passessie nodig. Bestel een aantal draagzakken of ga naar een babywinkel met een groot assortiment en probeer ze uit. Hierdoor kun je de juiste keuze maken en wordt een miskoop voorkomen.

Kan je je baby verwennen door hem in je armen in slaap te laten vallen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme