Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Lifestyle 13 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Een single vader daten: hoe doe je dat? 5x handige tips

Wanneer jij op deze leeftijd aan daten slaat, is er een grote kans dat je een single dad aan de haak zal slaan. Alleenstaande vaders zijn vaak niet alleen heel liefdevol, maar ze zullen jou en jouw kinderen begrijpen en respecteren. Dat betekent niet dat het daten van een single vader vlekkeloos hoeft te verlopen. Met deze tips zal het daten in ieder geval een stuk gemakkelijker gaan.

Van onze eigen insight single dads, rapporteren wij de beste tips. Thank us later. 

Ben jij klaar om een single vader te daten?

Single vaders zijn er in alle soorten en maten. Wanneer jij er een keeper hebt gevonden, wil je natuurlijk wel je beste beentje voortzetten om er samen iets moois van te maken. Je zult waarschijnlijk al snel merken dat het daten met een single vader toch nét even anders werkt dan het daten met een man zónder kinderen, met alle voor- en nadelen van dien.

Geef het tijd

Wanneer jij knetterverliefd bent, wil je waarschijnlijk het liefst 24/7 bij hem zijn. Toch zul je in je achterhoofd moeten houden dat hij wat meer tijd nodig heeft. De don’ts die jij wil vermijden: je wil het niet persoonlijk opvatten, je wil niet onzeker worden, en je wil hem al helemaal niet pushen. De do’s moge duidelijk zijn. Geef hem dus de tijd en ruimte, en laat hem (en zijn kids) rustig aan jou wennen.

Plan vooruit

Single vaders zullen (net als single moeders) een druk schema hebben. Het laatste wat jij wil, is dat hij zijn tijd met zijn kinderen gaat compenseren om met jou te daten. Als verliefd stelletje zal het verleidelijk zijn om veel tijd met elkaar samen door te brengen. Toch zal het op de lange termijn niet werken als hij compromissen sluit waar zijn kinderen vervolgens de dupe van zullen zijn.

Respecteer zijn ex

Hoogstwaarschijnlijk is zijn ex nog in beeld. Dit is, én blijft de moeder van zijn kinderen. Ook al kan hij nog zo negatief over zijn ex praten; jij wil hier niet te veel in meegaan. Probeer zo neutraal mogelijk te blijven, want er is een grote kans dat jij op den duur met deze vrouw door één deur zal gaan. Jullie hoeven natuurlijk geen besties te worden, maar als jij je relatie serieus neemt zul je op de lange termijn vast contact hebben met haar.

Word vrienden met zijn kinderen

Vooral wanneer jij je nog in de prille datingfase bevindt, wil je een goede indruk maken. Je wil immers dat hij je zal zien als zijn toekomstige vrouw. En hoe kun je hem nu beter winnen, dan door te bonden met zijn kids? Ook al zal hij het misschien niet heel direct uitspreken: zijn mening zal gegarandeerd beïnvloedt worden door zijn kinderen. Vinden zij jou leuk? Dan zul je met 1-0 voor staan.

Ben flexibel met een single vader

Single vaders hebben het druk, wat betekent dat hij verwacht dat jij flexibel bent tijdens het daten. Nu hoef jij jezelf echt niet altijd weg te cijferen, maar zonder begrip voor zijn schema zal jullie relatie van korte duur zijn. De opvoeding van zijn kinderen komt gedeeltelijk op hem aan. Hij zal verplichtingen en verantwoordelijkheden moeten delen met zijn ex, en dat vergt wat flexibiliteit van zijn omgeving; jij dus.

Mila (31): ‘Ik werd na twee maanden daten onverwacht zwanger’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme