Laura Saija
Laura Saija Persoonlijk 9 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Mila (31): ‘Ik werd na twee maanden daten onverwacht zwanger’

Pas twee maanden is Mila aan het daten met Aron, als ze onverwacht zwanger raakt. Een zwangerschap zit zeker niet in de planning, maar is wel gewenst. Althans bij Mila, Aron denkt daar heel anders over. “Hij vroeg meteen welke oplossingen er waren.”

“Met Aron zat het direct goed, we klikten, de seks was goed en we hadden elkaars vrienden al ontmoet. Hij was precies mijn type man, charismatisch, blond haar, donkerbruine ogen. Omdat ik al een tijd single was, slikte ik de pil niet meer en had ik geen spiraal. Aron wist dit, we deden het daarom altijd met condoom. We hadden het nog niet gehad over eventuele andere manieren van anticonceptie. Het was immers net gezellig tussen ons aan het worden, maar zeker nog niet serieus.

Onverwacht zwanger

Na drie maanden bleef mijn menstruatie uit. Ik wist het meteen, ik voelde aan alles dat ik zwanger was. Toch wilde ik Aron niet meteen ongerust maken dus besloot ik de zwangerschapstest die avond in mijn eentje te doen. Mijn vermoeden werd bevestigd, er kwam meteen een dikke, vette streep tevoorschijn. Hoewel ik lichtelijk in shock was van de positieve zwangerschapstest, was ik ook meteen heel blij met de uitslag.

Ik vond het spannend om Aron het nieuws te vertellen. Omdat ik zelf erg verheugd was, heb ik meteen met hem afgesproken. Achteraf best naïef, maar omdat ik zo verliefd en blij was, kon ik me alleen maar voorstellen dat hij dat ook zou zijn. De volgende dag spraken we na het werk bij hem thuis af.

Aron houdt van koken en had wederom een heerlijk maaltijd op tafel gezet. Ik vond het toch steeds spannender worden om het hem te vertellen en durfde in eerste instantie niks te zeggen. Toen hij vroeg of ik een wijntje bij het eten wilde drinken, greep ik mijn kans. ‘Ik sla de wijn voorlopig over’, zei ik. En haalde meteen de positieve test tevoorschijn.

Zijn leven verwoest

Zijn blik veranderde. Hij zei dat hij niet wist hoe hij hierop moest reageren. Ik merkte dat de stemming omsloeg. Aron ging met zijn handen in zijn haar zitten. De kalmte die hij vlak daarvoor nog over zich heen had, maakte plaats voor paniek. Ik wil dit niet, zei hij heel resoluut. Hij vroeg meteen welke oplossingen er waren.

Ik schrok van zijn reactie. Het was nog niet in mij opgekomen om het kind eventueel weg te laten halen. Ik ben weggegaan om de situatie even te laten rusten. Ondertussen heb ik mijn zusje en mijn beste vriendin verteld dat ik onverwacht zwanger was. Mijn omgeving steunde mij, maar Aron veranderde niet van mening. Hij wilde dit kind niet. Hij was boos, ik had zijn leven verwoest.

Ondanks alles besloot ik de baby te houden. Gelukkig had ik een fijn huisje en kreeg ik veel steun van mijn familie en vrienden. Ik kon genieten van mijn zwangerschap, maar ik deed alles alleen. Ik ging alleen naar de afspraken bij de verloskundige en ik deed alleen een cursus hypnobirthing.

Alleenstaande moeder

Aron wilde er niks mee te maken hebben. Hij ging door met zijn leventje. Hij kreeg zelfs een nieuwe vriendin toen ik een half jaar zwanger was. Later in de zwangerschap draaide hij iets bij. Hij was minder boos en gaf aan bij de bevalling te willen zijn. Ik vond dit goed, want uiteindelijk hoop ik natuurlijk dat onze zoon zijn vader leert kennen.

Van de beslissing om de baby te houden, heb ik geen spijt. Ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om een zwangerschap te beëindigen. Natuurlijk was het pittig in het begin. Aron kwam wel geregeld kijken, maar de zorg kwam op mij neer. De kraamtijd, de gebroken nachten, het was zwaar, maar ik heb een fantastische zoon. Hij is het beste dat mij is overkomen. We vormen samen een gezin en niemand kan dat nog van mij afpakken.”

Opvoeden als alleenstaande ouder: hoe doe je dat eigenlijk?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme