5x tips van andere moeders om de laatste loodjes van je zwangerschap dragelijker te maken

Kinderen Lisa van den Akker 7 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Het einde van de zwangerschap is lichamelijk zwaar. Je buik is op z´n grootst en bekkenklachten en rugklachten komen dan ook veel voor. Hoe kun je er nu voor zorgen dat de laatste loodjes van je zwangerschap toch dragelijk zijn? Deze vijf moeders delen hun gouden tips met je.

Genieten van je verlof en de laatste loodjes van je zwangerschap? Dat kan zeker. En deze tips gaan je daarbij helpen.

De laatste loodjes doorkomen

Doe er je voordeel mee!

1. Een schoonmaakster

‘Normaal doe ik zelf het huishouden, maar tijdens mijn zwangerschapsverlof heb ik mezelf een schoonmaakster gegund. Zo hoefde ik niet met mijn bolle buik op mijn knieën de badkamervloer te schrobben. Bovendien was het perfect voor mijn nesteldrang, want het hele huis was iedere week spik en span als de schoonmaakster was geweest.’

2. Zwangerschapsmassage

‘Tegenwoordig kunnen zwangere vrouwen zich laten masseren op een speciale zwangerschapsmassagetafel. Hierin zit een gat voor je buik, zodat je heerlijk relaxed kunt liggen. Na zo’n massage van een uurtje voelde ik me helemaal als herboren, vooral in het laatste trimester.’

3. Dutjes

‘Slapen, slapen, slapen. Dat is wat ik het liefste deed tijdens de laatste loodjes. En niet alleen ‘s nachts. Ook overdag deed ik een dutje, daarna voelde ik me weer helemaal fit en energiek. Heerlijk!’

4. Blijven bewegen

‘Door je conditie zoveel mogelijk op peil te houden kom je ook beter de laatste loodjes van je zwangerschap door. Zo ging ik iedere dag minstens een half uur wandelen om toch een beetje fit te blijven. Mijn conditie en spieren bleven sterk waardoor ik weinig lichamelijke klachten had.’

5. Begin op tijd

‘Ik zorgde ervoor dat alles voor de baby ruim van te voren klaar was. De kamer, de wasjes, en alle spulletjes. Ik had het met iets meer dan dertig weken allemaal al gereed zodat ik de laatste weken alleen maar hoefde te relaxen.’

Deze lichaamsveranderingen blijven (ook na de bevalling)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme