Springen jouw lokken alle kanten op? Dit zijn de beste tips tegen statisch haar!

Algemeen Chiara Izelaar 2 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Je hebt een halve armverlamming opgelopen van het steilen van je haar, maar het resultaat mag er wezen. Wanneer je op kantoor aankomt en een blikje in de spiegel werpt schrik je je echter rot. Is dit het kapsel waarvoor je je trein bijna hebt gemist? Jouw haar springt werkelijk waar alle kanten op!

Het is winter en dan heeft menig vrouw last van – jawel – statisch haar. Maar wist je dat het niet aan de kou, maar aan de luchtvochtigheid ligt? Zodra de luchtvochtigheid stijgt ontstaat er een klein laagje op je hoofdhuid. We weten allemaal dat water elektriciteit aanvoert et voila; jij hebt statisch haar. Maar dat is nu verleden tijd!

Schaf een nieuwe kam aan

De meeste borstels zorgen voor veel wrijving, waardoor je haar nog statischer wordt. Borstel je haar niet al te lang en laat je gebruikelijke borstel deze winter lekker links liggen. Ruil ‘m liever in voor een borstel van nylon of varkenshaar. Deze stofjes halen de elektrische lading uit je haar waardoor jouw lokken weer lekker smooth aanvoelen. Ideaal!

via GIPHY

 

Spray to slay

Om statisch haar tegen te gaan kun je haarspray in je kam spuiten. Kam je haar wanneer het vochtig is en je zult zien dat je haar minder statisch is als je haarbos droog is.

via GIPHY

 

Siliconen zijn goud

Check eventjes of jouw conditioner gebaseerd is op siliconen. Zo niet? Loop dan eventjes naar de drogist om een conditioner op siliconen basis aan te schaffen. Normaal gesproken is dit niet zo healthy voor je haar en siliconen verzwaart je haarbos… MAAR in de winter mogen er uitzonderingen worden gemaakt! De siliconen beschermen jouw haar namelijk tegen de elektrische lading. Hallo glanzende, zachte lokken!

via GIPHY

 

Droge lokken

Droge lokken zijn vatbaar voor een statische lading. Probeer je haar daarom niet te vaak te wassen en gebruik zo min mogelijk shampoo. Combineer je wasbeurt altijd met een siliconen conditioner en een masker om je haar te voeden. Droog je haar met een oud t-shirt in plaats van een baddoek om wrijving te voorkomen. We weten dat föhn en stijl- of krultangen funest zijn voor onze lokken, maar wil je je haar toch snel drogen? Gebruik een heatprotector en zet jouw tool op de allerlaagste stand! Voorzie je haar na iedere wasbeurt hoe dan ook van een voedende olie of creme!

Wist je trouwens dat je NOOIT met nat haar moet gaan slapen?! 

via GIPHY

 

Knitted = not permitted

Hoe heerlijk warm en knus die knitted items dan ook zijn, trekken wollen en synthetische stofjes elektriciteit aan. Laat die gebreide items op extreem koude dagen lekker in je garderobekast hangen om pluizig haar te voorkomen.

via GIPHY

 

In je tassie

Zorg dat je altijd een potje haarolie of tubetje handcrème op zak hebt. Als je ergens aankomt en je merkt dat je haar toch statisch wordt, verdeel dan wat spul op je handen en wrijf dit zachtjes door je lokken. You’re ready to shine again! 

via GIPHY

 

In de winter kampen we niet alleen met statisch haar, maar ook met een droge huid. Je hebt zeer zeker iets aan deze hacks tegen een droge huid die je vast nog niet kent! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mens en gezondheid

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme