Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Kinderen 15 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

10 x de gaafste kindertraktaties met fruit waarmee je indruk maakt op de hele klas

Hieperdepiep hoera! Wie jarig is trakteert. Als het even kan graag ook zo gezond mogelijk. Met een traktatie met fruit maken ze zo een goede beurt bij de klas en juf of meester.

Een gezonde traktatie met fruit maken

Gezond? Check.Fruit? Check. Lekker en gezond trakteren hoeft niet moeilijk te zijn. Deze tien kindertraktaties zijn een lust voor het oog. En er wordt straks lekker van gesmuld. Deze traktaties kun je makkelijk een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren zodat het fruit lekker vers blijft. Waarschuwing: kijk uit met gladde druiven of besjes: snijd deze altijd in de lengte door, om te voorkomen dat kleine kinderen erin stikken.

1. Toverstafjes

traktatie met fruit
Bron Tastes Better From Scratch

Maak van ieder kind een tovenaar! Snijd uit een watermeloen sterren, spies deze vervolgens op een satéprikker. Prik er van onder nog wat bosbessen bij en klaar is kees.

2. Watermeloen op een stokje

traktatie met fruit
Bron

Geen zin om druk in de weer te gaan met vormpjes? Dan kun je ook gewoon simpele driekhoekjes snijden uit een watermeloen en deze op een stokje doen. Ziet er net zo feestelijk uit, is net een tikkie makkelijker.

3. Wormpjes

traktatie met fruit
Bron

Men neme een bak druiven en rijgt er op een stokje een heus wormpje (of rupsje van). Plak er eventueel eetbare oogjes op om het gezichtje compleet te maken.

LEES OOK: Een knutseltraktatiemoeder zal ik nooit worden

4. Rupsjes

traktatie met fruit
Bron

Hetzelfde principe als bij de wormpjes. Dit keer gebruik je voor de kop een aardbei.

5. Bananen boefjes

traktatie met fruit
Bron

Een zak banen, een stift en wat servetjes met een leuke print: that’s all. Makkelijker kan haast niet. Teken wat grappige gezichtjes op de bananenschil, geef ze een servetjasje om en het trakteren kan beginnen.

6. Bananen pinguïns

traktatie met fruit

Dip de bananen in gesmolten chocola en laat dit opstijven in de vriezer. Plak er als finishing touch nog wat eetbare oogjes op. Voor de neus en voetjes kun je pinda’s gebruiken.

LEES OOK: Moeder maakt traktatie voor zoontjes eerste verjaardag en dat pakt onverwacht anders uit

7. Dolfijnen

traktatie met fruit

Dit ziet er toch ongelofelijk vrolijk uit! Maak voor dolfijnen een inkeping in de banenschil waardoor je er een stukje fruit tussen kan leggen. Vergeet niet de oogjes op de banaan te tekenen. 😉

8. Egel

traktatie met fruit
Bron

Het is even wat priegelen, maar dan heb je ook wat. Tandenstokers, druiven en een peer maken een prima egeltje. Gebruik een halve olijf voor het neusje.

9. Schattige schildpadjes

traktatie met fruit
Bron

Deze schildpadjes gaan echt niet traag naar binnen. Ook leuk: dip de kiwi eerst in wat chocolade en laat dit opstijven voor een echt ‘schild’ effect.

10. Dikkie Dik traktatie met fruit

traktatie met fruit
Bron

Perfect voor alle fans van Dikkie Dik. Print wat vormpjes van de kindervriend uit, of knutsel het het hoofdje zelf in elkaar. Even op een tandenstoker vastlijmen in de mandarijn prikken en het feest is compleet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme