Tranen in Volle bak bij de Baumgards: ‘Ik wil m’n kind niet kwijt. Het was heftig, heel erg heftig’

Nieuws Laurien Bleeker 5 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Elke week op TLC en Discovery+ is de familie Baumgard te volgen in het programma Volle Bak Bij De Baumgards. Misschien ken je de familie al, want eerder was het grote gezin te zien in het programma Een Huis Vol van KRO-NCRV. Moeder Samantha en vader Eugene hebben samen dertien kinderen: Tyrona-Rachell (1991), Yokechia (1993), Levrone-Guy (1995), Shauntell (1996), Laicerey-Shaw (1998), Roemillo (2000), Shaylarean (2001), Shayaniqua (2003), Tyrese (2005), Nashawn (2007), J’Leeta (2008), Shevernety (2010) en Shayquan (2012).

We volgen het gezellige, drukke gezin in hun dagelijkse bezigheden. En je kan je voorstellen dat je met dertien kinderen, en een kleinkind, nogal wat meemaakt. In aflevering drie zagen we de familie in de sportschool waarbij Shaylarean vertelt over het zware ongeluk dat ze vijf jaar geleden maar net overleefde. En moeder Samantha praat met haar dochters open over seks.

Een kromme komkommer

De aflevering begint met moeder Samantha in de keuken samen met een paar van haar jongere dochters. Het gesprek komt door een kromme komkommer op het onderwerp seks. Samantha laat weten dat (praten over) seks binnen het gezin geen taboe is. Wat wil je met zoveel kinderen, die zijn er niet zomaar gekomen, grapt ze. “Over seks kan je toch gewoon praten. Het is de natuur tussen twee mensen die op dat moment behoeftes hebben”, legt ze haar giechelende dochters uit. Maar, zo waarschuwt ze haar kinderen: “Laat het uit je hoofd, want als je er eenmaal aan begint dan ga je niet meer naar school. Dan ga je door omdat het zo lekker is.” Na een blik met grote ogen en een harde “Mam!”, van haar dochter gaat Samantha verder: “Toen ik je vader leerde kennen, toen deed ik niks anders.” Waarop haar dochters het gesprek eindigen door met hun handen op hun oren weg te lopen uit de keuken.

De kinderen bespreken het voor de camera nog eens na en termen als ‘de kikker’ en ‘de kruiwagen’ vliegen ons om de oren. De uiteindelijke conclusie van een van de dochters: “Ik denk dat mama ons wil leren dat seks geen taboe is.”

‘Ik wil mijn kind niet kwijt’

In een ander fragment gaat een deel van het gezin naar de sportschool. Moeder Samantha wil het sporten weer oppakken en vader Eugene support haar. De nu 21-jarige Shaylarean vertelt waarom ze moet sporten en waarom het zwaar voor haar is. Vijf jaar geleden raakte ze betrokken bij een ernstig ongeluk, waarvan ze de gevolgen fysiek nog steeds voelt. Ze werd overreden door een vrachtwagen en deze kwam tot stilstand op haar bekken. Ze werd het ziekenhuis binnengebracht met een slagaderlijke bloeding in haar lies en overal werden zakken bloed vandaan gehaald. Het lukte de artsen niet om het bloeden te stoppen, zo vertelt haar moeder. Vader Eugene vertelt emotioneel dat hij toen dacht: “Ik wil m’n kind niet kwijt.” En ook zegt hij: “Het was heftig, heel erg heftig.”

Ook de broers en zussen van Shaylarean weten het nog als de dag van gisteren. Zichtbaar in tranen vertelt een van haar zussen over die dag. En ook bij de andere kinderen heeft het ongeluk een diepe wond achtergelaten. Zo vonden ze het heel pijnlijk om hun ouders zo verdrietig te zien. Moeder Samantha laat nog weten: “Dat ze dit overleeft heeft is een wonder. Het is echt een wonder.”

Volle bak bij de Baumgards kijken

Aan het einde van de aflevering volgen we moeder Samantha en twee van haar dochters op de markt. Ze doet boodschappen voor een catering opdracht. Iets wat ze altijd graag deed, maar door corona even niet kon. Dit is haar eerste grote klus sinds die periode. Al haar kinderen en ook vader Eugene beamen dat Samantha heel erg goed kan koken. Zelf noemt Samantha haar eigen kookkunsten een mondorgasme en daar moet vader Eugene heel erg om lachen (en wij ook).

Het is een feestje om naar deze familie te kijken. Je ziet Volle bak bij de Baumgards elke woensdagavond om 21:30 uur op TLC of op Discovery+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme