Dé echte truc om voor altijd verliefd te blijven

Algemeen Valéry de Voijs 10 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

We kunnen er boeken vol over schrijven, bioscoopzalen mee vullen, en zelfs oorlogen over voeren: de liefde. Hoe magisch het ook is, toch lijkt een heftige verliefdheid ook opeens om te kunnen slaan in verveling, irritatie en zelfs haat. Hoe mooi zou het zijn als we onszelf voor altijd verliefd kunnen voelen?

Want zeg nu zelf: verliefdheid is toch één van de lekkerste gevoelens die er bestaan?

Verliefd

Hoe vaak ben jij nu écht verliefd geweest? En wat betekent dat voor jou? Draaide jij plafonddiensten, en kreeg je geen hap door je keel? Of beefde jouw knieën toen je hem/haar voor het eerst in de ogen keek, en stopte je hart met kloppen toen jullie knuffelde?

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar je snapt het idee. Het heerlijke gevoel van verliefdheid… hoe houden we dat nu voor altijd?

Romantiseer

Truth of the matter is… dat verliefde gevoel hoeft helemaal niet over je partner te gaan. Je kunt verliefd worden op je leven, op je huis, op een vakantie, whatever floats your boat.

Waar jij ook verliefd op bent: je voelt deze kriebeltjes omdat je de situatie romantiseert. Oftewel: je bekijkt de realiteit door een roze bril.

Probeer het voor de lol maar eens. Kijk niet zomaar naar die wasmand, maar zet Italiaanse muziek op, zwiep de ramen open, schenk een half glas rosé in, en loop dan als een prinsesje die waskamer binnen. Met een beetje fantasie kom je een heel eind.

Romantiseer je partner

En heel eerlijk.. heb jij dat niet ook gedaan met je partner op het begin? Vroeger werd je meteen opgewonden van de geur van gras en mannenzweet als hij op zaterdag na het voetballen thuis kwam. Nu irriteer jij je dat je de boodschappen alleen hebt moeten doen. Alweer. Terwijl hij aan de derde helft zat met zijn voetbalvrienden

Blijf romantiseren

Nu begrijpen we dat het logisch is dat je na verloop van tijd de ‘mindere’ kanten gaat zien. We hoeven hem dan ook absoluut niet te gaan verafgoden. Maar sta even langer stil bij die dingen die je vroeger waanzinnig aantrekkelijk vond.

Kun je je nog herinneren wat je je vriendinnen vertelde na jullie eerste date?

6 tips om een moeilijk gesprek te voeren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme