7x manieren om het geslacht van je baby te kunnen raden

Zwanger Valéry de Voijs 7 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

‘En? Weet je al wat je krijgt?’ is waarschijnlijk één van de meest gestelde vragen tijdens jouw zwangerschap. Soms lijkt het wel alsof je omgeving er meer mee bezig is dan jij zelf. Als je kind maar gezond is, toch? Dat is het allerbelangrijkste. Toch zijn er een aantal eeuwenoude trucjes waardoor jij het geslacht van jouw baby zou kunnen raden.

Deze trucjes zijn natuurlijk niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Hoe ze precies de wereld in zijn geholpen is nog maar de vraag, maar bijzonder zijn ze in ieder geval wel.

Geslacht van je baby

Van je lievelingseten tot aan de Chinese geslachtsdetector… wij zetten zeven bijzondere manieren op een rijtje.

1. Zoetigheid

Er werd vaak gezegd dat als je opeens zin hebt in veel zoetigheid je waarschijnlijk een dochter zou krijgen. Als je meer trek hebt in zoute hapjes zou dat betekenen dat je een jongetje krijgt.

2. Knoflook

Of je partner erg blij gaat zijn met deze test is nog maar de vraag, maar door het eten van knoflook zou je kunnen voorspellen wat het geslacht van je baby is. Als jij (of hij) een hele teen knoflook eet, en je daar niets van ruikt, zou dat erop kunnen wijzen dat je een dochtertje krijgt.

3. Glowing

Dit hoor je nu nog steeds weleens. Als je er juist heel mooi uitziet, en een prachtige glow over je heen hebt zou je in verwachting zijn van een jongetje. Als je juist hormonale acne hebt en die glow even ver te zoeken is, zou het betekenen dat je een meisje krijgt.

4. Gewichtstoename

Dat jouw gewicht toeneemt is niet meer dan logisch, maar als jouw partner in dezelfde stijgende lijn mee doet, en ook wat aardige kilo’s bijkomt zou het betekenen dat jullie een dochtertje krijgen.

5. Moody

Er wordt vaak gezegd dat als jij mega chaggie bent, je waarschijnlijk een meisje krijgt. Als je juist heel zen de dag doorkomt zou je een zoontje kunnen verwachten.

6. Chinese geslachtsdetector

Dit is wel een hele bijzondere manier om het geslacht van jouw baby te raden. Door deze tabel af te lezen zou je kunnen voorspellen of je een zoontje of dochtertje krijgt.

7. Pendelen

Deze is wellicht iets spiritueler van aard. Door je ring aan een touwtje boven je buik te houden zou je het geslacht van je baby kunnen voorspellen. Denk eerst aan een meisje, en kijk of de ring van links naar rechts zwaait (of juist in een cirkel zwaait). Deze beweging betekent een meisje. Denk daarna aan een jongen, en kijk hoe je ring nu beweegt. Deze tweede beweging betekent een jongetje. Doe nu je ogen dicht en denk met alle liefde aan je eigen baby in jouw buik. Open dan je ogen en kijk naar de beweging van je ring.

10x Waarom dit de beste tijd is om zwanger te zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme