Maak van je tuin een sprookje met deze 8 DIY tips

Lifestyle Redactie 29 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Velen van ons zullen dit jaar niet op vakantie gaan, maar de vrije dagen doorbrengen in eigen tuin. Om toch een beetje een vakantiegevoel te hebben, en om wat leuks met je kinderen te kunnen doen, tover je de tuin toch gewoon om in een sprookje met deze DIY tips?

Van geheime elfendeurtjes tot kabouterhuisjes en sprookjesachtige hoekjes: met deze 8 DIY tips die je samen met je kinderen kan maken, verandert je tuin in no-time in een sprookjesbos. Uren speelplezier voor de kids!

De leukste DIY tips om van je tuin een sprookje te maken!

1. Sprookjesachtige vogelhangers

Zoek stevige takjes bij elkaar en het liefst ook wat kleine bloemetjes. Maak dan met touw de takken zo aan elkaar, dat er een hanger ontstaat waar een vogeltje op kan zitten. Steek bloemetjes tussen het touw om de vogelhanger nog sprookjesachtiger te maken. Hang de hangers aan bomen en wacht tot de vogels komen.

2. Elfendeurtje

Ze zijn zo te koop: kleine deurtjes die je aan de muur kan bevestigen en waar elfjes achter wonen. Of feeën of kabouters. Plaats er eens een tegen een boomstam, eventueel met een zelfgebouwd trappetje ervoor en bloemetjes eromheen. Je kind kan hier vast de mooiste verhalen bij vertellen. Zo’n deurtje kan je trouwens ook heel gemakkelijk zelf maken met gebruikte ijsstokjes!

3. Mini sprookjesdorp

Creëer een hoekje in de tuin voor je kids waar ze een mini sprookjesdorp kunnen bouwen van kleine bloempotten, takken, bloemen, mos, schelpen en steentjes waarmee ze een weg kunnen leggen. Je kan het er zelfs nog sprookjesachtiger uit laten zien met led-lampjes. Er kunnen kaboutertjes wonen bijvoorbeeld.

4. Paddestoelenhuizen voor de kabouters

Rood met witte paddenstoelen in je tuin? Het kan, maar het werkt anders dan een plantje planten. Paddenstoelen groeien als vanzelf op een vochtige ondergrond en het liefst op hout. Maak daarom een hoekje van de tuin vochtig en bedek de aarde met takken of houtsnippers. Zodra de paddenstoelen boven de grond uit schieten, maak je er mooie huizen van voor de kabouters. Met mos kan je gemakkelijk ‘grasvelden’ maken en bloemetjes fleuren het dorpje op.

5. Lampjes doen hun werk

Soms is het zo simpel: als je al een tuin hebt waar planten en bomen vol in bloei staan, dan volstaan soms een lang snoer met lampjes en een paar lampionnen: daar is je sprookjestuin om in te kamperen.

6. Een oude bloempot

Geef je kind een oude bloempot en laat hem zelf een mooi fantasiehuisje ervan maken met alles wat hij in de tuin kan vinden.

7. Maak een fantasiedorp

Ga buiten aan de slag met blokjes hout, stenen, schelpen, touw, takken en alles wat je maar kan vinden en maak een fantasiedorp op een lege plek in de tuin. Met twee takjes en een stuk touw heb je al snel een waslijn in elkaar gezet. Kleine stukjes stof klem je vast met miniknijpers aan het lijntje. En wat dacht je van een hangmat, een mini prieeltje, een weggetje van stenen en een waterval van omgekeerde schelpen?

8. IJsstokjes verzamelen

Wist je dat je met de houten stokjes van waterijs ook heel veel leuke dingen kan maken? Zoals een stadbankje voor fantasiefiguren, deurtjes voor elfjes, plantenkistjes, een picknick-tafel, een schommel of zelfs een heel sprookjeshuisje?

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker

Meer DIY tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen