Sanne Verweij
Sanne Verweij Kinderen 14 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

DIY: 7x knutselideeën voor Valentijn om samen te maken

Valentijnsdag: een van de liefste dagen van het jaar. De dag om alle liefjes in je leven in het zonnetje te zetten. Al is jouw kind misschien nog jong, er zal vast wel iemand zijn die hij hartstikke lief vindt. Dit is de dag om diegene dat ook te laten weten en daarom gaan jullie aan de slag met een van de volgende Valentijn knutselideeën!

Valentijn knutselideeën

Bedenk eerst voor wie jullie aan de slag gaan: misschien papa, een vriendje, vriendinnetje of opa en oma? Pak de kleurtjes en lijm er maar bij en het feest kan beginnen.

1. Bonk bonk bonk

Teken groene strepen op een papiertje, knip hartjes uit papier en ga samen los met het versieren van de hartjes. Zijn ze klaar? Dan vouwen jullie ze dubbel en plakt je kind ze op de kaart. Voila, het is net alsof de hartjes van het kaartje springen!

2. Vlinders (in je buik)

Je kunt ze bijna horen fladderen… Voor dit knutselwerkje heb je alleen papier, knijpers (of ijsstokjes) en wiebeloogjes nodig. Je kunt kiezen voor ijzer voor de oortjes of gewoon papier. Een super lief cadeautje voor Valentijn en makkelijk om te maken.

 3. Boom vol liefde

Vingerverven is een van de leukste dingen voor een kind om te doen! Met de handen in de verf en ze op papier weer neerplanten. Maak één groot hart of ga voor een boom van de hand van je kind. Daarbij kan hij kleine hartjes van zijn vingerafdrukken als blaadjes op de takken drukken. Heel persoonlijk!

4. Deeg dat klopt

Maak een ketting van deeg hartjes of rijg ze een voor een aan een touwtje om ze op te hangen. Als het deeg klaar is, kunnen jullie ze verven in alle kleurten van de regenboog of er woorden in maken met stempels. Je bent iets langer bezig met het maken van het deeg, maar dan heb je ook wat!

5. Liefde is een avontuur

De buitenlucht in en op zoek naar takken! Zet ze in een schattig vaasje en pak je papier erbij. Knip hartjes uit, maak kleine vlindertjes of, als je voor extra moeilijk wil gaan, vouw origami kraanvogels en bind deze aan de takken vast. Heb je ooit al eens zo’n leuk bosje gezien?

6. Liefdevanger… of eh zonnevanger

Een beetje vloeipapier plus zelfklevend papier (of een lamineerhoes) en je hebt een zonnevanger. Als de zon erop schijnt, zie je pas hoe mooi het hartje is geworden!

7. Valentijn hanger

Rijg zo veel mogelijk rode, roze en witte kraaltjes bij elkaar en maak een Valentijn-ketting. Leuk voor een vriendje of vriendinnetje, maar ook leuk voor je kind om zelf te houden. Valentijnsdag is er om te laten weten hoe lief je een ander vindt, maar het is natuurlijk ook belangrijk om van jezelf te houden.

6x de leukste ideeën om samen met je kind te knutselen voor Valentijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme