5 dingen die ervoor kunnen zorgen dat je eindelijk van je cravings afkomt

Body Gina Koninkx 17 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Met honger naar de supermarkt gaan is nooit een goed idee. Je komt thuis met veel meer boodschappen dan noodzakelijk en vooral veel meer ongezonde hapjes dan noodzakelijk. Je cravings stil je natuurlijk het liefst met een grote zak chips, maar er zijn nog vijf andere manieren waardoor je minder snel last hebt van cravings.

Trek of honger?

Cravings hoeven niet altijd te duiden op een hongergevoel. Het kan net zo goed zijn dat je te weinig water hebt gedronken. Deze en nog meer dingen kunnen er écht voor zorgen dat je cravings maar niet verdwijnen.

1. Neem de tijd voor je maaltijd

Je hebt vaak de neiging om snel te eten en om tijdens het eten met iets anders bezig te zijn. TV kijken, kletsen of iets anders zorgt ervoor dat je je aandacht niet bij je bord hebt. Daardoor eet je veel sneller en neem je niet de tijd om je maaltijd rustig te verteren.

Een handig overzicht: dit is ongezonde voeding voor je peuter

2. Drink meer (water)

Het kan zo zijn dat je honger in de war haalt met dorst. Neem dus als je cravings hebt eerst een glas water om te checken of je niet gewoon dorstig was.

3. Rustig aan met de koffie

Cafeïne zorgt ervoor dat je uitdroogt en dan kom je eigenlijk op hetzelfde probleem uit als bij punt twee. Als je cravings hebt kan het dus zo zijn dat je te veel koffie hebt gedronken. Probeer in dat geval echt te matigen en drink eerst een glas water voor je aan de snacks begint.

4. Zorg voor een goed slaapritme

Als je slecht slaapt heb je de dag erna meer energie nodig om de dag überhaupt door te komen. Zorg er dus voor dat je voldoende uren slaap pakt. Daarnaast zorgt te weinig slaap er ook nog eens voor dat je meer stress voelt en dat kan er weer toe leiden dat je zogenaamde emotional cravings krijgt.

5. Eet op vaste tijden

Eet je ontbijt, lunch en avondeten op vaste tijden. Een regelmatig eetpatroon draagt eraan bij dat je minder snel last hebt van cravings. Vergeet vooral ook niet om in de namiddag nog wat te pakken want tussen de lunch en het avondeten kan nog flink wat uur zitten. Kies er dan bijvoorbeeld voor om standaard om 16:00 uur nog een fruitsalade of lekkere notenreep te eten.

Stay hydrated: dit zijn de 6 tekenen dat je te weinig water drinkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme