Floor vertrouwt niemand met haar kind: ‘Ik durf geen oppas te nemen’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 22 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

“Bijna drie jaar geleden kwam onze Timo ter wereld. Vanaf de eerste dag veranderde ik in een soort leeuwin. Ik vond het maar wat moeilijk om de zorg uit handen te geven. Zelfs bij mijn man. Dat is de laatste twee jaar gelukkig wel veranderd, maar wat ik nog steeds niet durf, is een oppas nemen. Ik vertrouw gewoon niemand met mijn kind. 

Geen familie in de buurt

De enige, naast mijn man, die ik wel met Timo vertrouw, zijn onze (schoon)ouders. Die zijn dol op hun kleinzoon en daarnaast ook nog eens erg goed met kinderen. Het enige probleem is dat zij niet in de buurt wonen. Ze wonen drie uur rijden bij ons vandaan. Die kunnen we dus niet vragen om ‘even’ een avondje spontaan op te komen passen. Ook is Timo, doordat we elkaar door de afstand niet heel vaak zien, niet echt aan ze gewend.

Nog geen oppas nemen

Ik heb me al voor meerdere oppasapps aangemeld en ook heb ik via via gevraagd of er iemand is, die af en toe op onze zoon kan passen. Telkens denk ik: ‘Ja, ik ben er klaar voor’, maar nog diezelfde nacht word ik badend in het zweet wakker en denk ik het tegenovergestelde. Ik ben als de dood dat er iets met Timo gebeurd. Wat als die oppas alleen maar verkeerde dingen met hem voor heeft? Ik moet er niet aan denken. Ik word al naar bij de gedachte. 

Een aansteller

Mijn man wil ontzettend graag weer op date night. Hij mist de Floor die ik was voordat ik moeder werd. Ik snap het, ik wil ook graag met hem op date, maar ik vertrouw gewoon niemand. Mijn man vindt me daarin een aansteller. Hij vindt dat ik een beetje vertrouwen moet hebben in de mensheid en zegt dat er heus niet alleen maar slechte mensen zijn. Ik wil dat graag geloven, maar ik denk elke keer ‘wat als’…

Toch gaan proberen

Ik moet het binnenkort toch eens gaan proberen, want ik weet zeker dat onze relatie anders kapot gaat. We hebben nooit tijd voor ons twee. Hopelijk kom ik binnenkort iemand tegen die ik wel op Timo durf te laten passen. Ik hoop het zo.”

Bodine (24): ‘Ik word altijd voor de oppas aangezien’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme