May (38): ’Ik kan mijn ouders niet vertrouwen bij het ophalen van de kinderen, ze zijn altijd veel te laat’

Persoonlijk Vera Guldemeester 28 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Als alleenstaande moeder heeft May het niet altijd makkelijk. Naast de zorg voor haar drie kinderen werkt ze ook veel. Gelukkig staan haar ouders altijd voor haar en haar kinderen klaar, maar echt gerust is ze niet: “Ik kan mijn ouders helaas niet vertrouwen. Ze halen de kinderen gemiddeld twee keer per week te laat op van school”, vertelt ze aan Famme.

“Na het overlijden van mijn man zeven maanden geleden, kwam ik er alleen voor te staan. Met drie kinderen onder de negen jaar was en is het niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig gaven mijn ouders direct aan dat ze er altijd voor ons zouden zijn. Ik was erg blij om dit te horen.

Fulltime werken

Na het overlijden van mijn man had ik geen keus, ik moest fulltime gaan werken om het huis, de opvang, de sport en alle overige kosten te kunnen betalen. Ik vond gelukkig snel een leuke baan waarmee ik genoeg kon verdienen, alleen moest ik daarvoor wel lange dagen maken. Ik besprak het met mijn ouders en zij gaven aan dat ze de kinderen iedere dag van school zouden halen. Als ik klaar was met werken, kon ik met de kinderen blijven eten en daarna konden we weer naar huis. Dit klonk als een goed voorstel en ik merkte dat ik weer een beetje positief in het leven kwam te staan. Ik begon met goede zin aan mijn nieuwe baan.

Telefoontje van school

Al in de eerste week werd ik door de school gebeld, dat mijn ouders er niet waren om de kinderen op te halen. Ik belde direct mijn moeder op. Ze vertelde dat ze de tijd vergeten waren en dat ze nog in de supermarkt liepen. Ze zouden snel afrekenen en direct naar school rijden. Ik ging er toen vanuit dat het niet nog een keer zou gebeuren, maar helaas had ik dat mis.

Standaard te laat

Sindsdien krijg ik wekelijks of soms wel twee keer per week een telefoontje van school, dat mijn ouders er niet zijn. Ik vind het erg vervelend dat ik mijn ouders niet kan vertrouwen. Elke keer komen ze met een smoesje. Ze zijn nog thuis, ze zijn in een winkel of ze zijn nog even koffie aan het drinken. Laatst moest ik zelfs op gesprek komen bij de schooldirectrice. Ze vond dat ik iemand anders moest zien te vinden om de kinderen op te halen en daarin had ze natuurlijk gelijk. Ik schaamde me kapot.

Naschoolse opvang of oppas

Ik heb direct geïnformeerd bij de naschoolse opvang op school. Ik schrok van de kosten, maar als ik daardoor rustig op mijn werk kan zitten dan zou dat het geld waard zijn. Helaas zit de naschoolse opvang op dit moment vol, dus dit is nu geen optie. Ik heb daarom besloten om op zoek te gaan naar een oppas die aan huis komt en die de kinderen wél op tijd van school haalt. Opa en oma zien we dan wel weer in de weekenden, wanneer er niemand opgehaald hoeft te worden.”

6 dingen die alleenstaande moeders willen dat je weet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme