Stephanie (32): ‘Ik ging vreemd tijdens mijn zwangerschap’

Persoonlijk Laura Saija 17 nov 2022
Leestijd: 5 minuten

Het zijn niet alleen de mannen die vreemdgaan tijdens de zwangerschap. Stephanie is niet trots op wat ze heeft gedaan. Toch deelt ze haar verhaal. “Hij kwam dichter bij en begon mij hartstochtelijk te zoenen”, vertelt ze aan Famme.

“Na de geboorte van onze zoon was de spanning in mijn relatie met Frank compleet weg. Plotseling waren we twee ouders die poepluiers verschoonden. Ik moest ontzettend wennen aan mijn nieuwe rol als moeder. De spontaniteit was er helemaal af.

‘Ik ging vreemd tijdens mijn zwangerschap’

Voor Frank was het iets dat erbij hoorde. Als ouder heb je nou eenmaal minder tijd voor elkaar en gaat er meer tijd naar het kind, was zijn beredenering. Toch wilden Frank en ik dolgraag een tweede kindje, een broertje of zusje voor onze zoon. Omdat onze relatie een dip had, was de seks ook veel minder en daarom wilde het al een jaar niet lukken om zwanger te raken.

Ik was daarom ook verrast toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. Frank en ik waren ontzettend blij, maar de zwangerschap nam natuurlijk het probleem in onze relatie niet weg. We besloten wel om er helemaal voor te gaan, ook al zaten we in een sleur.

Flirten op de werkvloer

Gelukkig haalde ik dagelijks nog veel voldoening uit mijn werk. Ik werk bij een groot reclamebureau en Thomas was mijn leidinggevende. Met Thomas kon ik het altijd al goed vinden op werk. Hij was niet alleen de top-salesman binnen het bedrijf, hij was ook de gangmaker en als hij begon te praten, was iedereen stil.

Ik vond dit enorm aantrekkelijk aan hem en ik was dus ook gevleid toen hij met mij begon te flirten op de werkvloer. Het was subtiel, het begon met opmerkingen over mijn uiterlijk. Dat ik er leuk uitzag of de vraag of ik naar de kapper was geweest.

Ik merkte dat ik me meer begon op te doffen als ik naar kantoor ging. Ik hoopte dat ik een compliment kreeg. Ook ging ik steeds harder lachen om zijn grapjes tijdens mijn meetings met hem. Ik wist dat ik fout bezig was, maar ik kon het niet laten. Zijn aandacht was precies wat ik nodig had.

Pikante appjes

We begonnen met elkaar te appen, hij stuurde me berichtjes dat ik knap was. Hij vroeg wat een man kon doen om mijn aandacht te krijgen. De appjes werden steeds pikanter. Hij begon zijn seksuele fantasieën te beschrijven. Hij wilde mij op alle plekken van mijn lichaam kussen totdat ik hem zou smeken om meer.

Op een dag ging het mis. We hadden een meeting in zijn kantoor met de deur dicht. Hij zei dat hij mij niet kon weerstaan. Hij kwam dichter bij en begon mij hartstochtelijk te zoenen. Ik zoende mee, de spanning tussen ons was inmiddels zo hoog opgelopen dat ik dit ook wilde. Dat ik op dat moment in week twintig van mijn zwangerschap zat, interesseerde hem kennelijk niet.

Ik liep daarna meteen zijn kantoor uit en had enorme spijt. Waarom liet ik me zo gaan? Ik schaamde me. Ik was zwanger en stond met een ander te zoenen. Toch bleef ik de aantrekkingskracht voor hem voelen en hij ging door met het sturen van seksueel getinte berichten. Ik zorgde ervoor dat ik niet meer alleen met hem was, want ik wilde niet dat het weer zou gebeuren.

Elke dag werd ik wakker met een knoop in mijn maag. Ik moest weer naar mijn werk en daar zag ik Thomas en kon ik mijn gevoelens niet onderdrukken. Als ik weer naar huis ging, had ik een enorm schuldgevoel naar mijn gezin toe.

Zwangerschapsverlof

Toen ik bijna met zwangerschapsverlof ging, ben ik in huilen uitgebarsten in zijn kantoor. Ik heb hem verteld dat ik ermee wilde stoppen en dat hij ook moest stoppen met toenadering zoeken. Hij mocht mij niet meer appen of bellen, ik was er klaar mee. Ik ging voor mijn man en mijn gezin, daar kon hij niet tussenkomen. Ik heb al mijn vakantiedagen opgemaakt en ben vervroegd met verlof gegaan om hem niet meer te hoeven zien.

Tot mijn grote verbazing heb ik de hele periode voor en na mijn bevalling niets meer van hem gehoord. Hij hield zich goed aan de afspraak dat hij geen contact met mij mocht opnemen. Ondertussen zag ik thuis hoe zorgzaam Frank was. Hij deed alles voor mij en onze zoon in de laatste periode van de zwangerschap en daarna.

Liefde bloeide op

Ook bloeide onze liefde weer op na de relatiedip. Ik zag in hoe grappig en aantrekkelijk hij was, zoals ik hem zag voordat we kinderen kregen. Na de geboorte van onze dochter zaten we op een grote roze wolk.

Toen ik na mijn verlof weer op kantoor kwam, was Thomas een koele kikker. Het viel mij ook opeens op dat hij met een aantal andere vrouwelijke collega’s openlijk stond te flirten. Ik vroeg me oprecht af wat ik in hem had gezien. Elke keer als ik nu een vrouwelijke collega zijn kantoor in zie gaan en de deur gaat dicht, vraag ik me af wat daarbinnen gebeurt. Mij zal je daar in ieder geval niet meer zien.”

Dit zijn de échte redenen dat mensen vreemdgaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme