Vermoeden dat je partner vreemdgaat? Zo praat je erover (voor het te laat is)

Relatie Gina Koninkx 9 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Het begint heel klein en aanvankelijk denk je dat je het zelf gewoon niet goed ziet. Toch begint het steeds meer aan je te knagen en hoop je dat je vermoedens geen werkelijkheid zullen worden. Er staat ten slotte zoveel op het spel: jullie relatie. Heb jij vermoedens van vreemdgaan bij je partner? Laat dit niet te lang onbesproken doorsudderen.

Vermoedens van vreemdgaan

Vaak weet jij wel dat je op je eigen gevoel kunt vertrouwen, maar toch begin je in dit geval aan jezelf te twijfelen. Zie je het wel goed? Maar ook, áls je het goed ziet, hoe ga je dit aankaarten als je bang bent dat je je liefde kwijtraakt? Als je vermoedens van vreemdgaan hebt, kan dit mentaal enorm slopend zijn en daarom is het verstandig dit zo snel mogelijk te bespreken met je partner.

Praat erover voordat het te laat is

Het is belangrijk dat je, hoe moeilijk dat ook is, zo snel mogelijk met je partner in gesprek gaat over je vermoedens. Die vermoedens zijn er natuurlijk niet voor niks en daar mag je je partner best mee confronteren. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan want zodra dit gesprek eenmaal plaatsvindt, is er op veel fronten ‘geen weg meer terug’. Mocht het niet waar zijn, is het duidelijk dat er wat mis is met het vertrouwen. Als het wél waar is, is dat natuurlijk vreselijk en heeft dat heel veel gevolgen voor jullie relatie.

Hoe langer je dit voor jezelf houdt, hoe lastiger het wordt om dit te verbergen voor je partner. Hoewel jij natuurlijk niet degene bent die wat te verbergen heeft. Je gaat merken dat het aan je vreet en dat je niet meer oprecht kunt genieten van jullie momenten samen. Dus hoe lastig ook, bespreek zo snel als dat kan je vermoedens van vreemdgaan met je partner.

LEES OOK: De 5 meest gestelde vragen over vreemdgaan beantwoord

Wees duidelijk over je verwachtingen

Als jullie het gesprek eenmaal zijn aangegaan, is het belangrijk dat jij je verwachtingen deelt met je partner. Want waar jij ook voor kiest (en wij judgen niet want je relatie zomaar weggooien doet zeker niet iedereen), het moet voor je partner duidelijk zijn wat jouw wens is. Wil je werken aan jullie relatie, dan kun je je partner altijd een ultimatum geven. Verwacht je eerlijkheid over wat er is gebeurd of wil je juist naar een relatietherapeut? Deel dit met je man of vrouw.

Het kan enorm ingewikkeld worden wanneer jullie beiden niet goed weten ‘hoe nu verder’ te gaan met jullie relatie. Al heb je hier misschien niet direct een antwoord op, blijf hier samen over in gesprek gaan – ja, hoe moeilijk dat ook voor je is. Het zal een lang en intens proces zijn, maar wel noodzakelijk om verder te komen (met of zonder je partner).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen