Anoniem: ‘Ik vroeg mijn vriendin om op te passen, en nu spreken we elkaar niet meer’

Persoonlijk Rachelle Abbas 16 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Super lief als je vriendin even op de kids wil passen wanneer jij een date night met je partner hebt. Al liep het voor deze vrouw net even wat anders. Zij vroeg haar vriendin om op te passen, en nu spreken ze elkaar niet meer.

Het verhaal

‘We wilden alleen maar een avondje samen zijn, mijn man en ik. Het is nou eenmaal lastig om een oppas te vinden als je in een stad woont waar je familie niet woont. Mijn man en ik hebben twee kleine zoontjes. We gaan al bijna nooit uit samen, alleen maar wanneer mijn moeder naar ons toe kan komen om op te passen.

Een paar jaar geleden zijn we verhuisd, in de tussentijd hebben we niet heel veel vrienden gemaakt. Toch zijn we hechter geworden met de vrouw die naast ons woont, voornamelijk ik kon goed met haar opschieten. We kwamen daar over de vloer, zij kwam bij ons – het voelde een beetje als familie. Onze kinderen zijn gek op haar, en zij op onze kinderen. Dat dachten we tenminste..

Ik vroeg mijn vriendin op te passen

Een paar maanden geleden was ik jarig. Ik wilde het niet groots vieren, eigenlijk alleen maar een drankje drinken met mijn man, zoals we ook altijd deden voor we ouders werden. Ik dacht dat mijn vriendin (de vrouw die naast ons woont) wel op wilde passen. Het was maar voor een paar uur en hoewel ze zelf geen kids heeft, kan ze super goed met onze kinderen. Ik vroeg haar dus om op te passen, in ruil daarvoor gaf ik haar een fles rode wijn. Ik vertelde haar nog dat ze de kids op de iPad mocht laten, het beloofde niet heel lastig te worden. Ze reageerde heel koeltjes, niet hoe ik gewend was van haar. Een paar dagen later kwam ze erop terug en vertelde ze me dat ze al plannen had voor die avond en dus niet kon komen oppassen. Toen verdween ze. Ik heb haar daarna helemaal niet meer gesproken.

Haar auto stond niet naast het huis op mijn verjaardag, ze was dus echt niet thuis. Toch voelde het niet goed aan, ik had het idee dat ze expres weg ging zodat ze niet op mijn kinderen hoefde te passen. Ik voelde me eigenlijk best beledigd. Misschien zijn mijn kinderen best onuitstaanbaar, maar realiseer ik me dat niet, dacht ik nog.

Was het een gekke vraag van me? Ik heb haar helemaal niet meer gesproken sinds ik haar om de gunst vroeg. Het voelt alsof ze me aan het ontlopen is. Het voelt bijna alsof ik onze vriendschap heb verknald.’

LEES OOK:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme