Had ik maar nooit… ‘Mijn vriendinnenweekend afgezegd omdat ik een baby had’

Baby Laura Saija 12 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Marian (34). Ze maakte twee jaar geleden de keuze om niet mee te gaan op vriendinnenweekend naar Ibiza omdat ze een dochter van zes maanden had. Nu heeft ze nog steeds spijt van haar keuze.

Vriendinnenweekend

Toen mijn dochter Raya (2) een half jaar oud was, zou ik met vriendinnen een weekend naar Ibiza gaan. Elk jaar gingen we met een groep van zes meiden ergens heen. Zo waren we al naar Londen geweest, naar Antwerpen en naar Istanbul.

Ik was de eerste van de groep die zwanger werd, maar het jaarlijkse uitje ging natuurlijk gewoon door. We hadden de hele trip al gepland tijdens mijn zwangerschap en leuke hotels en restaurants opgezocht. Ik had er zelf ook echt veel zin in.

Afhankelijk van mij

Toen het eenmaal zover was, besefte ik me dat ik mijn baby met geen mogelijkheid alleen achter kon laten. Raya was bijna een half jaar oud en ik gaf nog steeds borstvoeding. ’s Nachts was ze dus afhankelijk van mij.

Een nachtje weg in Nederland had misschien gekund, maar helemaal naar Spanje met het vliegtuig? Dat ging me te ver. Straks zou er iets gebeuren en kon ik niet naar huis. Er gingen allemaal scenario’s door mijn hoofd.

Spijt

Ik besloot voor mijn baby te kiezen en heb het hele vriendinnenweekend afgezegd. Mijn vriendinnen begrepen het, maar ze wilden toch heel graag naar Ibiza. Alles stond immers al gepland. Ik snapte het helemaal en ze gingen zonder mij.

Toen het weekend naderde, kreeg ik spijt dat ik het had afgezegd. Raya kwam ’s nachts nauwelijks nog voor de borst en ik merkte echt dat ik behoefte had aan wat me-time. Ik had het zo druk gehad met de zorg voor Raya dat ik mezelf begon te verwaarlozen.

Heinneringen voor het leven

Uiteindelijk zaten mijn vriendinnen dat weekend op Ibiza en hadden ze een geweldige tijd samen. Ik baalde ontzettend, want ik zat thuis in mijn routine met lekkende borsten tussen de poepluiers. Een weekend Ibiza was precies wat ik nodig had om me weer meer mezelf te voelen.

Nu bijna twee jaar later heb ik nog steeds spijt dat ik niet ben meegegaan dat weekend. Ze hebben het nog steeds regelmatig over dat vriendinnenweekend in Ibiza en ik had het graag samen met ze meegemaakt. Het zijn herinneringen voor het leven. Sindsdien geef ik mezelf vaker het recht om iets voor mezelf te gaan doen. Uiteindelijk word ik er een betere moeder van.

10x waarom het zo fijn is om andere moeders als vriendinnen te hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme